Glas Javnosti

Zbog radara pucaju brakovi: Zbog ovog suludog razloga prestali da šalju fotografije na kućnu adresu!

Svet
Autor: Glas javnosti

Napominje se da se nova mera odnosi i na strane turiste koji su uhvaćeni u prebrzoj vožnji

Italijansko Ministarstvo saobraćaja saopštilo je danas da ubuduće neće slati fotografije sa kamera za kontrolu brzine zbog zaštite privatnosti, a vozači koji budu uhvaćeni u prekoračenju brzine dobijaće samo novčana obaveštenja na kućne adrese.


Dokazne fotografije sa automatskih kamera za brzinu na kojima se vide i lica, ostaju nadležnima, a koristiće će se samo ako vozač uloži formalni prigovor na kaznu, navodi se u saopštenju Ministarstva.


Napominje se da se nova mera odnosi i na strane turiste koji su uhvaćeni u prebrzoj vožnji,
prenosi Korijere dela sera.

Uredbu je odobrilo nadležno telo za zaštitu podataka zbog velikog broja izveštaja o raskidanju veza, brakova ili poslovnih dogovora nakon što je u poslednjih godina zabeležen veliki broj slučajeva da su vozači dovedeni u neprijatne situacije zato što se na snimcima vide ljudi koji možda ne bi trebalo da budu u vozilu sa njima. 

U uredbi se navodi da kamere za kontrolu brzine moraju biti postavljene da bi se garantovala bezbednost i cirkulacija saobraćaja, a ne da bi se skupljao novac za opštinska veća.

Italija ima oko 11.000 kamera za kontrolu brzine - više nego bilo koja druga država članica EU.


Zamenik premijera i ministar saobraćaja Mateo Salvini je u više navrata kritikovao upotrebu automatskih kamera u procesuiranju saobraćajnih prekršaja, tvrdeći da ih opštinska veća koriste da bi ostvarili prihod.

"Moramo spasiti živote prevencijom i kontrolom, ali i spasiti novčanike građana oslobađajući ih od anarhije kamera za kontrolu brzine", poručio je Salvini.

On je istakao da kamere za brzinu treba da ostanu samo u oblastima visokog rizika, odnosno u blizini škola i bolnica.

Glas javnosti B010S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR