Glas Javnosti

Kalifornija potopljena: Oluja donela klizišta i poplave (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Olujni talas koji je sa severa stigao do južnih delova Kalifornije doneo je danas klizišta i velike poplave na područje grada Los Anđelesa, a meteorolozi najavljuju jake kiše i vetrove i za naredna 24 sata.

Snažni udari vetra i nestanci struje biće manje opasan deo oluje koja će pogoditi jug Kalifornije - rekao je tokom onlajn brifinga u nedelju uveče dr Danijel Svejn, klimatolog sa Univerziteta Kalifornija u Los Anđelesu.
Ako ste zabrinuti za sever Kalifornije, ja sam više zabrinut za jug i ono što stiže - rekao je Svejn.
U naselju Studio Siti, vatrogasci su evakuisali šest ljudi iz dve kuće zbog pretnje od snažnog, razornog vodenog talasa, saopštila je vatrogasna služba Los Anđelesa.



Oluja je drugi vremenski sistem "Ananas ekspres", ili atmosferska rečna oluja, koja je pogodila državu u protekloj nedelji i stigla baš u trenutku kada je Los Anđeles dočekao slavne ličnosti na dodeli Gremi nagrada muzičke industrije.


Zvaničnici su upozorili da se u naredna 24 sata očekuje najgori deo oluje praćen jakom kišom i predočili su da opasnost ne dolazi prvenstveno od udara vetra na dalekovode ili drveće već od ogromnog vlažnog olujnog fronta u jednom od najnaseljenijih regiona u SAD.



Oblasti Los Anđelesa i Santa Barbare bile su pod visokim rizikom od prekomernih padavina u nedelju i ponedeljak, a prognostičari predviđaju „skoro neprekidnu kišu“ tokom 48 sati.
Izdate su naredbe za evakuaciju za neke od stanovnika tih okruga, kao i za ljude u regionu San Hoze, okrugu Ventura i dve oblasti okruga Los Anđeles koje su prethodno pretrpele šumske požare, što je ogolelo područje učinilo podložnijim klizištima.


Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR