Glas Javnosti

SVAKE GODINE KUPUJE NAJNOVIJI MERCEDES: Sve je počelo 1969. godine, ne odustaje čak ni sad kad je u penziji

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Hercegpvac Stojan Miličević, koji dugi niz godina živi u Nemačkoj, u gradu Kalvu, verovatno je rekorder po broju novih Mercedesa koje je kupio poslednjih 55 godina.

Naime, tokom svog života vozio je između 55 i 60 Mercedesa i svi su bili u njegovom vlasništvu.
Njegov sin Željko Miličević, koji ga je nominovao u izboru za Hercegovca godine, kaže kako mu je otac zadnjih 55 godina gotovo svake godine kupovao novi Mercedes, a poslednjeg je kupio 2023. godine. U avgustu će Stojan ponovno kupiti potpuno novi Mercedes.

"Ljubav prema Mercedesu je Hercegovcima u krvi", kroz šalu kaže ovaj 86-godišnji penzioner koji je u Nemačku stigao 1966. godine, gde je godinu dana radio kao građevinski radnik, a zatim se 1967. godine zaposlio u fabrici Mercedes- Benz Sindelfingen.

Danas u svom vlasništvu ima dva Mercedesa

Upravo ta fabrika se navodno smatra jednim od vodećih svetskih centara za sigurnost, inovacije i dizajn u proizvodnji vozila više i luksuzne klase u globalnoj proizvodnoj mreži. U fabrici Mercedes-Benza Stojan je ostao da radi do 1998. godine kada je otišao u penziju.


Otkad je u mirovini, Stojan sa suprugom Ankom jedan deo godine provodi u Hercegovini, preciznije u Čapljini, a drugi u nemačkom gradu Kalvu. Stojan i Anka su roditelji troje dece i imaju dvoje unučadi. Možda je i posao u fabrici Mercedesa bio razlog što se Stojan zaljubio u tu marku automobila kojih je u životu, kako kaže, imao više od 50.

Danas u svom vlasništvu ima dva Mercedesa. Svoj prvi Mercedes Stojan je, kaže, kupio davne 1969. godine, i od tada do danas gotovo svake godine kupuje novi Mercedes.


Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR