Glas Javnosti

Sinovima Zvezdana Terzića određen pritvor do 30 dana

Hronika
Autor: Glas javnosti

Sinovima generalnog direktora Crvene Zvezde Zvezdana Terzića, Nikši i Kostadinu, određen je pritvor do 30 dana zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških telesnih povreda, potvrđeno je u Drugom osnovnom sudu.

Pritvor je prema okrivljenima N.T, K.T i L.K određen iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 2 Zakonika o krivičnom postupku, odnosno jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke. Istovremeno, odbijen je predlog Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu da se prema okrivljenom N.T odredi pritvor i iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 3 ZKP, odnosno da ponovi krivično delo, kao i da se prema okrivljenom L.K odredi pritvor i iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 1 ZKP, odnosno usled opasnosti od bekstva, rečeno je iz Suda.


Kako navode iz Suda, okrivljenima N.T, K.T i L.K na teret je stavljeno izvršenje krivičnog dela Nasilničko ponašanje iz člana 344 stav 2 u vezi sa stavom 1 u vezi sa stavom 33 Krivičnog zakonika i krivično delo Teška telesna povreda iz člana 121 stav 1 u vezi sa stavom 33 Krivičnog zakonika.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Drugog osnovnog suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja.



Glas javnosti/D01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR