Glas Javnosti

Bivši advokat Veljka Belivuka došao na suđenje sa nanogicom

Hronika
Autor: Glas javnosti

Lazarević je, zajedno sa Darkom Šarićem i još 13 osoba optužen, između ostalog, za teško ubistvo

Na današnje suđenje kriminalnom klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića došao je njihov nekadašnji advokat Dejan Lazarević.

Lazarević je, kako je naveo, došao da prati suđenje iz publike.


On je u pritvoru proveo 10 meseci, a mera pritvora mu je 17. februara zamenjen merom kućnog pritvora uz elektronski nadzor, odnosno nanogvicu.

Lazarević je, zajedno sa Darkom Šarićem i još 13 osoba optužen, između ostalog, za teško ubistvo.

Tužilaštvo Lazarevića tereti da je bio glavni pomagač Darka Šarića. Lazarević je u žižu javnosti dospeo je 14. aprila kada je uhapšen Darko Šarić čiji je on bio branilac, a potom pomenutog datuma uhapšen sa njim kao drugookrivljeni, odnosno, njegova "podrška".

Kako je Tužilaštvo za organizovani kriminal navelo u naredbi o proširenju istrage Dejan Lazarević je kao pripadnik organizovane kriminalne grupe neposredno ili koristeći kriptovane telefone sa aplikacijom Skaj nakon odlaganja manifestacije na Drini na kojoj je od strane organizatora i pripadnika organizovane kriminalne grupe planirao i učestvovao u organizaciji kako da ubiju Nebojšu Joksovića sa orgnizatorom Darkom Šarićem dogovorio da se Joksović ubije na teritoriji Beograda, kao i da se u vozilo oštećenog Gorana Nikolaševića u Valjevu postavi eksplozivna naprava.


Postupajući po dobijenim nalozima od strane okrivljenog Darka Šarića radi lišenja života, odnosno, ubistva, Joksovića pronašao je plaćenog ubicu koji se na Skaju potpisivao kao Alen. Njemu je prenosio poruke od Darka Šarića, potom lično je vršio opservaciju kretanja i dnevne rutine Joksovića i njegovog obezbeđenja sa ciljem da nađe najbolje mesto sa koga bi Alen ubio Joksovića kao i što je za ubistvo Joksovića pronašao i obezbedio stanove za skrivanje neposrednog izvršioca pre i nakon izvršenja krivičnog dela, odnosno, vršio je sva plaćanja.

Inače, Nebojša Joksović je svedok saradnik u sudskim postupcima protiv Šarića za krijumčarenje više tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu, a bombu su postavili ispod kola Gorana Nikolaševića koji je bio svedok u procesu Šarić, a to delo su uradili sa ciljem da diskredituju Joskovića kao svedoka saradnika, odnosno da ga "svale" upravo na njega.

Nakon što je, kako smo gore naveli, organizator manifestacije na Drini odložio događaj Darko Šarić je prema navodima iz Tužilaštva za organizovani kriminal ubistvo Nebojše Joksovića "pomerio" u Beograd. Kao glavni pomagač označen je upravo Lazarević.


Tačnije, on "vodi računa o svemu" za ubistvo Joksovića.

U međuvremenu jedan od pripadnika Šarićevog klana, Bojan Stanojković je nabavio tri snajperske puške, bicikl-snajper puške sa prigušivačem. Takođe je organizovao kola i štek stanove za izvršioce.

Lazarević potom prolanazi treću osobu za izvršenje likvidacije, izvesnog Alena. Za ubistvo na Drini već su bili angažovani Kurjak i Inženjer.

Šarić tada navodno javlja Lazareviću da će za ubistvo Joksovića da da 1.000.000 evra. Lazarević potom ide u izvidnicu najboljeg terena za ubistvo Joksovića. Navodi da su to dve lokacije, kafić u kojem često boravi meta ili neposredno ispred ulaza u kojem živi.

Logistiku radi u odnosu na policijsko obezbeđenje koje je Joksović u tom trenutku imao zbog statusa svedoka saradnika.

Kada je sve "izračunao", Đavolji advokat javlja Šariću da imaju problem sa snajperom.


"Treba nam snajper dometa od 200 metara, a ovaj naš je slab", rekao je Lazarević i dodao: "Joksović sam prelazi rutu od 50 metara. Sam izlazi iz ulaza i na toj razdaljini ga čekaju policajci. Toliko imamo da ga gađamo, zato nam treba jači snajper", na šta je Šarić rekao da će da pošalje tri snajpera i da "izaberu koji im je najbolji". Inače, reč je o "bicikl snajperu" sa prigušivačem.

Šarić je potom izdao naređenje Lazareviću da se pobrine da ubica ima sve što mu treba u štek-stanu, u šta spada i novi "Skaj" telefon.

"Čovek svakako mora u štek i treba da bude spreman i da ima sve od opreme", napisao je Šarić na "Skaju".

Nakon toga, Šarić nalaže okrivljenom Danilu Odoviću da odnese pare koje su potrebne za sve navedeno.

"Gađaćemo ga najverovatnije u kafiću u kojem jede", rekao je Lazarević Šariću i dodao mu da će sve još da utanače, navodi se u naredbi o proširenju istrage.

Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR