Glas Javnosti

TROŠI KAO LUD: Ovaj mali kućni aparat vam guta struju, isključite ga preko noći

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Naravno da svi želimo da znamo kako da umanjimo (često vrlo velike) račune za struju, a jedan od predloga je i ovaj.

Jedan električar je na internetu otkrio kako da umanjite račun za struju i to na vrlo jednostavan način. Kaže, ako razmislite šta u vašem domu troši najviše električne energije, sigurno nećete pomisliti na običan usmerivač za spajanje na internet.

Budimo iskreni, na njega nekako i zaboravimo da postoji u svakodnevnim aktivnostima. Međutim, ovaj stručnjak tvrdi da, ako ga ostavite uključenog ceo dan, trošiće znatno više električne energije.


„Zato bi trebalo da obratite pažnju na energetsku efikasnost rutera pre nego što ga kupite i pobrinite se da ima najmanju moguću potrošnju energije kada je uključen i u stanju mirovanja“, objasnio je električar.

Nemačka savezna agencija za zaštitu okoline (UBA) tvrdi da je to posebno važno ako ruter ne može da se isključi, jer koristi i telefonsku liniju. Ako je to i vaš slučaj, savet je da nabavite ruter koji barem ima mogućnost isključivanja bežičnog interneta kada nije u upotrebi.

Internet ruter ne troši više struje od frižidera ili drugih uređaja, ali opet bi bilo poželjno isključiti ga kada nije u upotrebi.


Glas javnosti/ A02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR