Glas Javnosti

Olimpijske igre u Parizu obezbeđivaće i 2.000 stranih vojnika i policajaca

Društvo
Autor: Glas javnosti

Oko 2.000 stranih vojnika i policajaca biće pojačanje domaćim snagama za obezbeđenje Olimpijskih igara (OI) u Parizu ovog leta - najavio je ministar odbrane Sebastijen Lekorni.

Govoreći za francusku televiziju LCI objasnio je da se to pojačanje odnosi na specifične funkcije, kao što su vodiči pasa i patrole na konjima pošto Francuska nema dovoljno takvih snaga za najveći svetski sportski događaj.

Poljska je krajem marta, ne precizirajući broj, najavila da će u Pariz poslati vojnike, policajce i pse tragače „za otkrivanje eksploziva u borbi protiv terorizma“.


Tokom OI biće raspoređeno 18.000 francuskih vojnika, među kojima 3.000 vazduhoplovaca, kao i 35.000 policajaca i žandarma.

Ali, za ceremoniju otvaranja OI koja će biti duž reke Sene 26. jula, a ne na glavnom olimpijskom stadionu kako je uobičajeno, u Parizu i okolini biće raspoređen veći broj: 45.000 policajaca i žandarma.

Vlada je 24. marta saopštila da je na najviši stepen podigle mere bezbednosti posle napada u Moskvi za koji je odgovornost preuzela džihadistička grupa Islamska država. Ta organizacija je preuzela odgovornost i za dva velika teroristička napada 2015. godine u Francuskoj.


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR