Glas Javnosti

ISKRA ZA NOVE IDEJE: Šesta beogradska gimnazija dobila učionicu budućnosti

Društvo
Autor: Glas javnosti

Prostor je podeljen na tri zone - multimedijalnu, radioničarsko-umetničku i digitalno-tehnološku

Trinaesta po redu, i druga u Beogradu, učionica 22. veka otvorena je juče u Šestoj beogradskoj gimnaziji. Pristup koji škola neguje već 90 godina, a koji glasi "Ne za školu, već za život učimo", dobio je svoju nadogradnju u vidu Mejkers laba i donirane savremene opreme koji će biti na raspolaganju svim đacima i njihovim nastavnicima.

Multidisciplinarni prostor u Šestoj beogradskoj gimnaziji podeljen je na tri zone - multimedijalnu, radioničarsko-umetničku i digitalno-tehnološku.


Kao i do sada, u okviru svečanog otvaranja Mejkersa, prisutni su imali priliku da čuju sve o postignućima škole i njenih đaka, kao i da vide na kakvim to projektima oni rade. Direktor škole Radisav Milić, poželeo je dobrodošlicu prisutnima i istakao neke od najzapaženijih karakteristika i rezultata škole.

Prisutnima su se obratili i Snežana Marković, nastavnica računarstva i informatike i Suzana Lazović, nastavnica matematike, kao koordinatorke Mejkers laba, kao i predstavnici Grupe za obrazovanje dr Marjana Brkić. v.d. direktora Centra za promociju nauke, Miloš Đuričanin, direktor strategije i razvoja Nordeus fondacije, Darko Radičanin, direktor Dostignuća mladih u Srbiji i Nebojša Bjelotomić, direktor Inicijative Digitalna Srbija.


Nakon zvaničnog otvaranja, usledio je prisutnima najzanimljiviji segment programa vođen od strane učenika škole i nastavnice Suzana Lazović, koji su predstavili svoje jedinstvene i više nego interesantne projekte. Uz zvuke školskog benda "Šesti element" predstavljeni su roboti, istraživački projekat detekcije mikroorganizama u knjigama školske biblioteke, kao i naučni eksperimenti, edukativne igre, 3D štampa.


Otvaranje Mejkers laba obeleženo je i pokretanjem školskog podkasta za koji je takođe donirana oprema. U okviru programa predstavljena je i učenička kompanija Maccuero, a svoju nagrađivanu inovaciju ROBO-Clean, robota za prečišćavanje vazduha predstavio je učenik Teodor Jovanović.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR