Glas Javnosti

Verica Rakočević doživela pakao sa 18 godina

Estrada
Autor: Glas javnosti

Modna kreatorka Verica Rakočević doživela je traumatično iskustvo sa 18 godina, kada ju je silovao poznanik.

Iako nerado govori o toj bolnoj temi, istakla je da joj je sećanje na stravičan događaj i dalje bolno.
- Plašim se ako biste dobili odgovor od mene da bih ušla u jednu situaciju koju mnogi ljudi ne bi razumeli. Mogu da kažem nešto o tome s obzirom na to da sam prošla kroz to, ali i dalje mi je teško. Ne postoji opravdanje za takav zločin, ne postoji izgovor u godinama, situaciji, neznanju. Takav zločin mora da se kazni - rekla je modna kreatorka, koja se kaje što tada nije prijavila da je silovana.

"Kajem se što nisam prijavila zločin"

- Nisam prijavila to, a kasnije sam smatrala da nema potrebe da prijavim jer to nisam uradila kada treba, tačnije odmah nakon što se dogodilo. Nisam verovala da mi pokretanje tog zločina može doneti išta dobro u životu, i tako je ostalo - navela je Rakočevićeva i dodala da je njen silovatelj osoba sa kojom je išla u razred, a potom otkrila da je dugo nakon silovanja osećala stid.


- Bila sam jako mlada, a moji roditelji su bili strogi. Nisam razumela da su roditelji zid zaštite i da bi stali uz mene. To mi je uradio drug iz razreda, i to je bio dodatan razlog zbog kog me je bilo sramota. Nikada nisam htela da otkrijem identitet tog čoveka. Verovala sam da sam ja nekako kriva za to. Apelujem na sve žene da se time ozbiljno pozabave ukoliko im se dogodi, da istog trenutka prijave nasilnika i ne puste da prođe vreme - izjavila je Verica.


Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR