Glas Javnosti

TRI KUĆE OD JEDNE PESME: Pevačica pare sa tezgi nosila u džakovima, a zbog bakšiša je pevala čak i na drvetu

Estrada
Autor: Glas javnosti

Pevačica Snežana Jovanović proslavila se čuvenim hitom "Ala bih se šikicala", po kojem je i dobila nadimak Šikica.

Snežana je važila za jednu od najtraženijih među estradnjacima koji su nastupali na privatnim slavljima širom Evrope, a njena pesma donela joj je brdo novca.

Kako je svojevremeno ispričala, bakšiše je donosila u džakokvima, a zahvaljujući pomenutoj pesmi uspela je da sagrdi čak tri kuće.

- Nisam te pare imala na gomilu, ali ta jedna pesma Šikica je sagradila te tri kuće. Kako sam zarađivala tako sam ulagala u kuće. Sve što sam zaradila, zaradila sam kad je "Bog hodao po zemlji" što kažu. Deci smo sagradili kuće, svako ima svoju. Ta pesma je nastala tako što je došao je pokojni Radoje Barajevac i rekao mi je: "Napraviću najveći hit ako budeš snimila "Šikicu" i tako je i bilo.

- "Šikica" mi je definitivno donela najviše para. Nekad je bilo mnogo bakšiša, sad su moderniji muzičari i mnogo grabe i kradu. Zarađivali smo stvarno mnogo para, bilo je posla. Sad kao neki menadžeri pogađaju poslove, a najbolje je da ugodiš fiksno. Pamtim kad smo džakovima nosili pare za nastupa kad idemo muž i ja. U kafani sam pevala pa sam mnogo zarađivala, a da ti ne kažem tek za svadbe i veselja. Bilo je i zlata, pogotovo na romskim svadbama. Išli smo po Italiji, Parizu, tamo bacaju pare, daju zlato, prstenje, satove, šta imaju...Sve za dobru pesmu. Kad ih pogodiš, ni sami ne znaju šta će da ti daju - rekla je ona jednom prilikom za "Kurir".

Šikica ističe da nikada nije odbijala na tezgama želje domaćina, pa je tako pevača čak i na drvetu.

- Pa sve zavisi od domaćina, gazde, kakav je, šta hoće... Normalno i mi muzičari moramo da napravimo štimung gde god da je. Pevala sam, i na drvetu i na kamionu, ja se ne stidim toga. Sad je moderno da pevaš po restoranima. Nedostaju mi i vašari, ja pevam uvek, evo u Šapcu sam dve godine zaredom pevala dok nije počela korona, to je bilo puno - rekla je ona.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR