Glas Javnosti

TESTAMENT MILUTINA MRKONJIĆA OTKRIO KOME IDE NJEGOVO NASLEDSTVO : Bekuti ili bivšoj ženi

Estrada
Autor: Glas javnosti

Godinu dana od smrti Milutina Mrkonjića (80), počasnog predsednika SPS i nekadašnjeg ministra za infrastrukturu i saobraćaj, navršava se u nedelju, 27. novembra, penzija pokojnog političara, ali i sva imovina, među kojom su i stan u Krunskoj ulici na Vračaru i automobil marke "mercedes", pripali su njegovoj zakonitoj supruzi Dragani Daši Mrkonjić.

Iako se u medijima mesecima spekulisalo o ostavinskoj raspravi za Mrkonjićevo nasleđe, da ona zapravo nije ni održana.

- Glavna zabuna nastala je jer se Mrkonjić nikada zakonski nije razveo od supruge Daše, iako više od 10 godina nisu živeli zajedno, što nisu krili, a političar se javno zabavljao i živeo u vanbračnoj zajednici s pevačicom Anom Bekutom. Svi su se pitali kako je rešeno pitanje Mrkinog nasledstva i kada će biti održana ostavinska rasprava. Međutim, ostavinske rasprave nije ni bilo, jer je sve po zakonu pripalo njegovoj supruzi Daši, kao jedinom zakonitom nasledniku, jer ona i Mrka nisu imali dece. Tu su, između ostalog, i stan u Krunskoj ulici i automobil marke "mercedes S 500 L", ali i političareva penzija, koja je bila oko 90.000 dinara. Ana Bekuta to nije ništa osporavala i ostala je da boravi u penthausu na Vračaru, u kome je živela s njim - kaže dobro obavešteni izvor i dodaje:

- Daša je započela renoviranje stana u Krunskoj ulici i trenutno iznajmljuje drugi stan. Nije poznato šta se desilo sa ostatkom Mrkine imovine i potencijalnom ušteđevinom, a ako ih je i bilo, po zakonu je sve pripalo Daši - kaže naš izvor.

Spekulacije

Da podsetimo, u medijima su se mesecima pojavljivale spekulacije kako će se deliti političareva imovina, pa se čak u jednom trenutku pojavila informacija da Daša i Bekuta sada žive zajedno, što je pevačica oštro demantovala piše Kurir

Milutin Mrkonjić rođen je 23. maja 1942. u Beogradu, a diplomirao je na Građevinskom fakultetu na katedri za puteve, aerodrome i železnice. Od 2008. do 2012. bio je ministar za infrastrukturu, a od jula 2012. do avgusta 2013. ministar saobraćaja, nakon čega je nastavio da obavlja dužnosti poslanika SPS u Skupštini Srbiji. Dobitnik je mnogih državnih, društvenih i profesionalnih priznanja.

Poslednja zvanična imovinska karta Milutina Mrkonjića:

  • penzija 88.570
  • plata u Skupštini 113.727
  • "mercedes S 500L"
  • stan u Krunskoj ulici

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR