Glas Javnosti

Itudis više nije na klupi Fenerbahčea: Grčki stručnjak posle niza neuspeha dobio otkaz

Košarka
Autor: Glas javnosti

Grčki košarkaški stručnjak, Dimitris Itudis nije više trener turskog Fenerbahčea, koji mu je uručio otkaz, prenose brojni evropski mediji.

Dimitris Itoudis, trener košarkaškog tima Fenerbahče, napustio je svoju poziciju usred sezone. Itoudis, 53-godišnji grčki taktičar, potpisao je trogodišnji ugovor sa Fenerbahčeom 2022. godine i imao je još dve godine ugovora pre nego što je napustio klub. Nakon serije od četiri uzastopna poraza, njegov tim je zabeležio 6-7 u Evroligi i 8-3 u Turskoj Sigorta Basketbol Super Ligi. Pre dolaska u Fenerbahče, Itoudis je proveo osam godina u CSKA Moskvi, gde je osvojio dve titule Evrolige, a takođe je radio i kao pomoćnik legendarnog Željka Obradovića u Panathinaikosu između 1999. i 2012. godine​.


Ranije ove godine, Itoudis je takođe napustio poziciju selektora seniorske reprezentacije Grčke. On je oslobodjen ugovora sa Helenskim košarkaškim savezom godinu dana pre njegovog isteka, nakon što je reprezentacija Grčke zauzela peto mesto na EuroBasketu 2022. godine i petnaesto mesto na FIBA Svetskom prvenstvu 2023. godine. Itoudis je potvrdio na društvenim mrežama da njegove obaveze prema Fenerbahčeu otežavaju ostanak na čelu nacionalnog tima, dodajući da namerava da ostane blizu tima u ulozi savetnika, ako bude potrebno, bez plaćanja​.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR