Glas Javnosti

Sahranjen MARINKO ROKVIĆ: Molitva za pokoj duše, suze i Nikolin govor koji će se pamtiti (VIDEO)

Estrada
Autor: Glas javnosti

Marinko Rokvić preminuo je 6. novembra, a u njegovu čast održana je komemoracija, pa su se svi uputili ka Novom bežanijskom groblju gde je pevač sahranjen.

Opelo je održano ispred hrama Svetog Tome.


Udovica Slavica i sinovi Marko i Nikola neutešni su zbog velikog gubitka, pa su sa bolom primali saučešće Marinkovih kolega sa estrade i prijatelja, kao i onih koji su cenili rad pevača.

Nikola Rokvić, sin pokojnog pevača održao je potresan govor.

"Znao si sve, da ne pričam o znanju i veštini pevanja. Otkako si nas fizički napustio, tek sam shvatio kakav si bio pevač i kakva ti je bila karijera. Teško je bilo realno rasuđivati kada rasteš pored takvog pevača, ali sada kristalno jasno znam da si jedan od najboljih pevača narodne muzike koji su šetali našim prostorima... Obećavam da ćemo čuvati amanet i negovati tvoje vrline. Akio budemo upola kakav si bio, mislim da smo nešto uradili. Unučići pitaju gde si, Despot je obećao da će naći lek protiv smrti, Leona se ne brine, kaže da je deda kod amina, tvoj brat Dušan, uvek ste bili jedan za drugog, štitli svoje, mnogo je tužan, ali obećao je da će pratiti tvoj put čojstva i junaštva. Ostao si dostojan i pravi gospodin, pobedio si sebe, umro i na kraju pobedio smrt. Ostaćeš, verujem, zapisan u večnost", pričao je između ostalog Nikola Rokvić na sahrani kroz suze.

Ceo govor poslušajte u linku ispod:

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR