Glas Javnosti

ROMANA USKORO NAPUŠTA ZATVOR: Pored sume od 14.000 evra koju će morati da vrati, narednih deset meseci možda provede u migracionom centru Australije

Estrada
Autor: Glas Javnosti

Pevačica Romana Panić moći će da izađe iz zatvora već 3. avgusta, jer će tada odslužiti dve trećine kazne od dva meseca, na koliko je osuđena 24. juna zato što je zajedno s partnerom Filipom Mrkajićem pljačkala bankomate u Brizbejnu, pišu domaći mediji.

Prema zakonima koji su na snazi u Australiji, zatvorenik koji je počinio lakše krivično delo ima pravo da zatraži prevremeni otpust ukoliko ispunjava određene kriterijume, te u Romaninom slučaju već početkom sledećeg meseca ona će steći uslov da se nađe na slobodi.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Hello ???

A post shared by Romana (@romana_panic) on

 
Kako su za "Kurir" objasnili izvori iz Brizbejna, a i na osnovu presude suda objavljene u tamošnjim medijima, Romana je osuđena na godinu dana zatvora, a Mrkajić na 18 meseci, s tim što je ona obavezna da u ćeliji provede 60 dana. Ostatak kazne će provesti na slobodi, ali je obavezna da se jednom nedeljno prijavi u policijskoj stanici u Brizbejnu, gde se u bazu podataka unosi činjenično stanje da osuđenik nije napustio teritoriju na kojoj je počinio krivično delo. Za to vreme, a pre kraja isteka pune kazne, Panićeva i njen partner Mrkajić moraju da vrate novac za koji je istragom utvrđeno da je ukraden s bankomata. U pitanju je suma nešto veća od 23.500 dolara, što je oko 14.000 evra.

Romani će biti dozvoljeno da boravi u smeštaju koji sama odabere, bilo da je u pitanju sopstveno rentiranje stana ili da bude kod nekog poznanika, rođaka, prijatelja, ali ne sme menjati adresu pre nego što o tome obavesti policiju.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

#lifeislife #???

A post shared by Romana (@romana_panic) on

 
Međutim, za sve osuđenike koji nemaju mogućnosti za sopstveni smeštaj Australija ima migracione centre, gde su smešteni ljudi koji čekaju deportaciju u matične države bilo da su počinili neko krivično delo ili su jednostavno uhvaćeni bez boravišne vize na njihovoj teritoriji.

Kako se navodi, u Romaninom slučaju, uzimajući u obzir da nema novčanih sredstava, verovatno će se odlučiti za drugu opciju, pa će do juna 2021. biti u ekstradicionom smeštaju u Brizbejnu (Brisbane Immigration Transit Accommodation), koji u tom gradu postoji od 2008. godine.

(Izvor: Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR