Glas Javnosti

Pre 20 godina zauvek nas je napustio jedan od najvećih estradnih šmekera! Misteriozni kofer ROĐE RAIČEVIĆA i danas intrigira (VIDEO)

Estrada
Autor: Glas javnosti

Jedan od omiljenih pevača devedesetih godina, Rodoljub Rođa Raičević, preminuo je 7. oktobra 2001. godine u svom stanu u Ulici 27. marta u Beogradu.

Iako se spekulisalo da je smrt nastupila zbog prekomerne doze metamfetamina, uzrok nikada zvanično nije potvrđen, pa je do danas javnosti ostalo nepoznato od čega je poznati pevač zaista preminuo. Na današnji dan navršava se tačno dvadeset godina od njegovog odlaska, a ispred stana u kom je tada pronađen mrtav dve decenije kasnije stoji misteriozni kofer po koji nikada niko nije došao.

Stanari ove zgrade tvrde da pripadao upravo Rođi, ali ga sve do danas niko nije dirao, niti otvarao, te je njegova sadržina i dalje misterija.

- Taj kofer godinama stoji tu. Kažu da je Rođin. Niko još nije došao po njega, a mi ga ne diramo - ispričala je jednom prilikom komšinica pokojnog pevača za domaće medije.

Rođa je bio jedna od najtalentovanijih i najvećih zvezda na našim prostorima tokom devedesetih godina, a neki od njegovih hitova rado se slušaju i danas. Prvi album snimio 1993. godine, sa kog su se izdvojili veliki hitovi "Tako je suđeno", "A ja imam tebe" i "Rastanak", a neposredno pred smrt, 2001. godine objavio je svoj poslednji album pod nazivom "Da bog da".

Neposredno pred smrt objavio je poslednji album, a iako su ga povezivali sa brojnim poznatim damama nikada se nije ženio. Međutim, iako se nikad nije ženio, bio je ludo zaljubljen u pevačicu Bubu Miranović.

- Družili smo se na početku njegove karijere. Otišla sam za Toronto i putevi su nam se tad razišli. Bio je divan kolega. Ozbiljan, a opet zabavan u društvu. Volim njegovu boju glasa. Obavezno naručim neku njegovu pesmu kad sedim u kafani. Na taj način ga se setim - rekla je Buba svojevremeno u jednom intervjuu.

U Beograd se iz Crne Gore preselio 1976. godine. Svirao je violončelo i klavir. Jedno vreme je bio član sastava Rokeri s Moravu, pa član orkestra Miše Mijatovića.

Prvi veći autorski uspeh je imao sa pesmom „Godine idu“, koju je snimila Nada Topčagić. Sarađivao je sa mnogim poznatim pevačima i pevačicama: Lepom Brenom, Mirom Škorić, Slavkom Banjcem, Cakanom, Bubom Miranović, Anom Bekutom, Natašom Vladetić, Goranom Džeberanom, Biljanom Jevtić... 

Za vrlo kratak vremenski period Rođa je stekao veliki broj obožavalaca i ljubitelja svojih pesama širom Balkana. Album iz 1997. iznedrio je veliki broj hitova koji se i danas veoma slušaju i pevaju (Draga, U zemlju pao bih od stida).

Neposredno pred smrt Rođa Raičević je objavio album za PGP-RTS. Osvojio je veliki broj prestižnih nagrada i priznanja, a učestvovao je u velikom broju humanitarnih akcija.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR