Glas Javnosti

POTRESNO! "GLAS" NA KOMEMORACIJI MERIMI NJEGOMIR: Kuma Bekuta JECAJUĆI izgovarala reči, ćerke Ljubica i Milica PALE IM U ZAGRLJAJ! (FOTO)

Estrada
Autor: Glas javnosti

U Kamenoj sali Radio Beograda časova održana je komemoracija povodom smrti Merime Njegomir. Sala je bila mala da primi sve kolege i poštovaoce rada ove dame anđeoskog glasa.

Prva je stigla vidno utučena Merimina ćerka Ljubica, a potom su počele da pristižu i kolege i prijatelji: Lepa Lukić, Snežana Đurišić, Ivan Milinković…

Komemoracija je počela pesmom “Ružo moja, mladost sam ti dala”, a potom se prisutnima obratila voditeljka Kristina Radenković. Zatim je usledilo emotivno obraćanje Olivere Kovačević.

-  Poseban čuvar i stvaralac srpske tradicije, a izned svega imala je dobar glas u kojem anđeli igraju po kristalima, a bila je i na dobrom glasu. Prvi put radimo novogodišnji program bez tebe...Nisam ti bila prijateljica, a danas osećam da ispraćam prijatelja. Danas zbog tebe plačem i kad suza nema - ističe Olivera.

I Bora Dugić se oprostio od svoje dugogodišnje koleginice Merime Njegomir.

-  Čuli smo se pre 10 -ak dana, bila si hrabra, činilo se da će sve biti u redu. Divio sam se tvojoj snazi kako si izvela na put četvoro dece i kako si gradila karijeru. Bila si slavuj koji je mogao sve da otpeva, dodirivala si i nebo i dušu. Danas jedan andjeoski glas odlazi anđelima na čuvanje - kaže Dugić.

Dok je Aleksandar Gajšek čitao pismo, koje je Jelena Njegomir pisala svojoj majci za rođendan, u sali su se čuli samo jecaji.

Glumica Svetlana Bojković počela je svoj govor čitajući predgovor knjige kcerke Jelene Njegomir “Tragom duše”, koju je posvetila svojoj majci još za života  I pesmu “Ne brini, mama”.

Komemoracija je završena potresnim govorom Merimine kume Ane Bekute, koja je jedva izgovarala reči od tuge.

Po završetku, prisutni su porodici izjavljivali saučešće, a jedna od najpotresnijih scena je bila kada su ćerke Ljubica I Milica pale u zagrljaj Snežani Đurišić i Lepi Lukić.

Posle komemoracije, porodica ce primati saučešća u Crkvi Svetog Nikole na Novom groblju  od 12.30 časova, opelo će početi u 14.00 časova, nakon čega će Merima biti ispraćena na večni počinak do Aleje zaslužnih građana.

 Merima Njegomir je tokom svoje vištedecenijske karijere snimila preko 30 nosača zvuka, na kojima su se nalaze brojni hitovi poput: Ivanova korita, Pamitm još, Da nije ljubavi tvoje, Što je lepo kad se neko voli,  Mezimica… Njen repertoar su bogatile i izvorne, starogradske i ruske pesme, romanse, kao I pesme na dvadeset stranih jezika. Pevala je i na kineskom, hebrejskom, grčkom, italijanskom, mađarskom, francuskom. A uspela je i prva od svih izvođača narodne muzike da održi koncert na Kolarcu 1995. godine.

Takođe, provela je godine na mestu glavne i odgovorne urednice narodne redakcije RTS-a, gde se bavila očuvanjem srpske tradicionalne muzike.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS

POVEZANE VESTI
KOMENTARAKTUELNE VESTI S MREŽA


HOROSKOP