Glas Javnosti

Političar iz Zagreba o novcu koji cajke zarađuju u Hrvatskoj: Snimajte narodnjake da ih ne uvozimo

Estrada
Autor: Glas javnosti

Pevačica Aleksandra Prijović održala je u prethodnih mesec dana čak šest velikih koncerata - tri u beogradskoj Areni i tri u sarajevskoj Zetri.

Slede joj koncerti u Nišu, Zagrebu i Tuzli, a sad se povodom njenog uspeha i zarade od koncerata oglasio i političar Ivan Pernar iz Zagreba, koji je imao šta da kaže o „fenomenu Aleksandra Prijović“.


„U kontekstu novca koji će zaraditi Aleksandra Prijović, nikad neću zaboraviti kad sam pre nekoliko godina razgovarao sa Vucom. On mi je rekao da je mnogo puta pokušavao da utiče na diskografske kuće u Hrvatskoj da guraju narodnu muziku, iliti narodnjake, koje bi izvodili naši muzičari. Objašnjavao je da ljudi vole takvu muziku i da, ako mi nećemo gurati svoje muzičare koji je izvode, da će nam dolaziti muzičari iz Bosne i Srbije i zarađivati novac na nama. To je upravo ono što se događa i Vuco je ispravno predvideo šta će se dogoditi“, naveo je na Fejsbuku i dodao:

„Ono što me čudi jeste da ni dan-danas niko u Hrvatskoj ne uviđa potrebu za time da se gura naša narodna muzika, nego se sve svodi na „uvoz“. Rasprodati koncerti dan za danom i te kako govore da postoji veliko interesovanje za takvom muzikom i ono neće proći. Šta naše diskografske kuće čekaju, zašto ne žele da naši muzičari zarađuju novac, ne znam“, poručio je on.


Glas javnosti/N07S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR