Glas Javnosti

PANIKA NA ESTRADI, MASOVNO TESTIRANJE NA KORONU: Evo ko je zaražen, ko čeka rezultat testa, i kako cela procedura izgleda

Estrada
Autor: Glas javnosti

Ugledni gosti sa dve velike VIP žurke u Beogradu prošle nedelje počeli su juče masovno da se testiraju na korona virus nakon što je utvrđeno da ga Ceca i Veljko imaju.

Za koga znamo da ima koronu?

Voditeljka Dušica Jakovljević još uvek nije ni demantovala ni potvrdila da ima korona virus, iako se već danima priča da je pozitivna na isti, te je ta vest odjeknula u javnosti kao bomba. Ceca Ražnatović se juče popodne oglasila na društvenim mrežama i potvrdila da ima koronu, baš kao i njen sin Veljko. Frizer Cece i Anastasije, Stevan Radivojević, takođe je potvrdio da je pozitivan na virus, putem storija na Instagramu.

Ko čeka rezultate?

Jovana Joksimović je izašla u javnost i rekla da će, čim bude imala rezultate, saopštiti svima. Mia Borisavljević je navela da će u toku današnjeg dana znati da li je zaražena, a i Bogdana Ražnatović, kao i njen sin Željko, saznaće rezultate danas.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Love my new hairstyle ❤️❤️❤️ love @duska.bogataj i @marija_ceskovic

A post shared by Jovana Joksimovic (@jjovanajoksimovic) on

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

??‍♀️

A post shared by Mia Borisavljevic (@miaborisavljevic) on

Ko nema koronu?

Anastasija Ražnatović je negativna na virus, a dva puta je radila test. Aleksandra Prijović, koja je bila na žurki Ražnatovića, otkrila je da je negativna na koronu, pa se sinoć pojavila pred beogradskom publikom na nastupu u jednom klubu. Žika Jakšić, producent "Granda", potvrdio je da je negativan na virus.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

@makeupbybellezza ?

A post shared by ? A N A S T A S I J A ? (@raznatovicanastasija) on

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Posle duzeg vremena kod mog najboljeg @laziclaza ❤️

A post shared by Aleksandra Zivojinovic (@aleksandra__official) on

Ko je još bio na žurkama?

Među zvanicama na veselju Ražnatovića su bili Sanja Đorđević sa ćerkom, Jovana i Željko Joksimović, Mirko Šijan sa Bojanom Rodić, Filip Krajinović, Marina Visković, Maja Berović, Marijana Mateus, Aco Pejović i supruga, Miloš Nadaždin. Gorepomenuti Stevan, koji je potvrdio da ima koronu, bio je i na veselju Mije Borisavljević, koje je takođe okupilo poznate.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Kako ste danas? ?

A post shared by Maya Berovic (@mayaberovicofficial) on

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Dubai ??

A post shared by ACO PEJOVIC (@aco_pejovic) on

Kako izgleda procedura testiranja?

Folk divi Svetlani Ražnatović prvo je urađen serološki test iz venske krvi, koji je pokazao da je negativna, zatim je uradila PCR test, koji se radi tako što se uzimaju uzorci iz brisa grla i nosa, koji je pokazao da je pozitivna.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Hvala svima na divnim cestitkama! ❤️?

A post shared by C E C A (@cecaraznatovic) on

Postoje razni testovi za potvrdu prisustva KOVID – 19 infekcije. Preporuka je Svetske zdravstvene organizacije da su najrelevantniji molekularni testovi (PCR) koji se rade tako što se pacijentu koji sumnja da je zaražen uzima bris. Ovim testom se već nakon osam dana od trenutka zaražavanja može dokazati prisustvo korona virusa. Serološki testovi iz krvi, s druge strane, mogu da pokažu prisustvo antitela tek dve do tri nedelje od početka infekcije, a ako se urade ranije mogu da budu lažno negativni. Zato je najbolje da se kod sumnje na KOVID-19 prvo uradi PCR test, a tek kasnije serološki koji se potvrđuju i antitela na novi korona virus. Rezultati se najčešće dobijaju u toku istog dana od testiranja, ili sutradan.

(Izvor:Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR