Glas Javnosti

OVO SU VIP ROBIJAŠI! Poznate ličnosti koje su završile iza rešetaka

Estrada
Autor: Glas javnosti

Vest da je Romana Panić uhapšena u australijskom gradu Brizbejnu jer je sa svojim partnerom Filipom Mrkajićem pljačkala bankomate šokirala je javnost širom regiona.

Foto: Instagram/printscreen

Popularna pevačica važila je za nekoga ko je uspešan u svom poslu, ima hitove, nastupe i samim tim dovoljno novca da sebi priušti lagodan život, ali po svoj prilici njoj to nije bilo dovoljno.

Ona, međutim, nije jedina od poznatih koja je završila iza rešetaka. Neke od VIP ličnosti bili su na robiji zbog trgovine narkoticima, pijanstva, nedozvoljenog posedovanja oružja, nelegalnih transfera i drugih prestupa.

Aca Lukas 

Hapšenje mi je namešteno

Foto: Instagram/printscreen

Aleksandar Vuksanović, poznatiji kao Aca Lukas, uhapšen je pre 17 godina u akciji "Sablja" i osuđen na četiri meseca zatvora zbog neovlašćenog posedovanja pištolja. Kasnije je izjavljivao da mu je hapšenje namešteno, ali da nije mogao da se izbori i dokaže nevinost.

Ceca Ražnatović 

Pakleni život u ćeliji

Foto: Instagram/printscreen

Ista akcija "Sablja" je "došla glave" i Svetlani Ceci Ražnatović, koja je takođe nekoliko meseci provela u ćeliji. Najpre zbog sumnje da je kontaktirala sa članovima zemunskog klana, a zatim i zbog neprijavljenog arsenala oružja i sumnjivih poslova u vezi s preprodajom fudbalera Obilića. Ceca je zbog ovog poslednjeg krivičnog dela osuđena na osam meseci zatvora 2011. godine, koje je provela sa nanogicom u svojoj kući. - Sećam se da nikada nisam videla onolike bubašvabe! Uslovi života u toj rupi bili su pakleni - rekla je Ceca po izlasku iz Centralnog zatvora 2003.

Džej Ramadanovski 

Luksuzni zatvor

Foto: Instagram/printscreen

Zbog prekomerne količine alkohola u krvi i vožnje u pijanom stanju iza rešetaka se našao i Džej Ramadanovski. Pevač je zgrešio u Švedskoj, a tamošnji zatvori su komforniji nego pojedini naši hoteli. - Proveo sam šest i po godina u domu, pa mi nije bilo teško da se priviknem na skandinavske uslove. U zatvoru smo imali teretanu, saunu, džakuzi i solarijum, pa se nekako i moglo živeti - rekao je folker.

Zdravko Čolić

Devize mu došle glave

Foto: Instagram/printscreen

Sredinom osamdesetih, u jeku najveće slave, uhapšen jeZdravko Čolić na aerodromu u Ohridu, kada mu je u džepu nađena poprilična svota deviza. Prema tadašnjem zakonu, to je bilo strogo zabranjeno, posebno ako za taj novac nije bio prijavljen porez. Čola se ipak izvukao, pa je pušten nakon saslušanja od tri dana.

Bora Čorba

Obijao stanove bogataša

Foto: Instagram/printscreen

I frontmen Riblje čorbe Bora Đorđević je bio sedam dana u istražnom zatvoru kao srednjoškolac jer je s društvom upadao u bogataške stanove i od tako stečenog novca kupovao instrumente.

Danijela Vranić

Vozila pijana, pa napala policajca

Foto: Instagram/printscreen

Tužilaštvo u Beogradu pre nekoliko godina podiglo je optužnicu protiv Danijele Vranić zbog napada na policajca tokom privođenja u centru Beograda, kad je sa 1,84 promila alkohola u krvi pravila darmar po centru grada bežeći od patrole. Pevačica je nakon suđenja morala da plati popriličnu sumu odštete, ali je zatvor izbegla. Provela je samo jednu noć u ćeliji na trežnjenju.

Ana Nikolić

Noć u rakovičkoj stanici

Foto: Instagram/printscreen

Ana Nikolić je pre osam godina provela noć u policijskoj stanici u Rakovici, gde je imala sukob s policijom. Kada su je zaustavili, pevačica je jedva gledala na oči i izmereno joj je 2,03 promila alkohola u krvi, nakon čega je s bratom zadržana na trežnjenju. Ona je od toga napravila opšti haos jer se svađala s policajcima. Zbog identičnog prekršaja noć u policiji provela je i Romana Panić pre nekoliko godina.

Žarko Laušević

Dvostruko ubistvo

Foto: Instagram/printscreen

Žarko Laušević osuđen je na 13 godina zatvora zbog dvostrukog ubistva u julu 1993. u Podgorici. On je tada upucao Dragora Pejovića i Radovana Vučinića, dok je Andriju Kažića teško ranio. Na suđenju se branio tvrdnjama da je pištolj potegao u samoodbrani, jer su prethodno ubijeni mladići napali njega i njegovog brata Branimira. Osuđen je na 15 godina zatvora, ali je tu kaznu ukinuo Savezni sud i naložio da se postupak ponovi. U novom postupku 1998. osuđen je na četiri godine, pa je automatski pušten iz zatvora, nakon čega se preselio u Njujork. Tri godine kasnije kaznu je ponovo preinačio Vrhovni sud, osudivši ga konačno na 13 godina. Sredinom 2009. Laušević je po poternici uhapšen u SAD, ali je ubrzo pušten.

Đani, Mitar i Prijović

Kućni zatvor

Foto: Instagram/printscreen

Početkom aprila u kafeu jednog hotela uhapšeni su Radiša Trajković Đani, njegova supruga Slađana i sin Miloš, fudbaler Aleksandar Prijović, Mitar Mirić, kao i još dvadesetak osoba jer nisu poštovali zabranu okupljanja u zatvorenom prostoru zbog pandemije koronavirusa. Svi oni osuđeni su na po tri meseca kućnog zatvora.

Boki 13

Reketirao biznismene u Skoplju

Nekadašnja rijaliti zvezda uhapšen je prošle godine pod optužbom da je sa još nekoliko lica reketirao biznismene u Skoplju za milionske iznose. Pre nedelju dana Boki 13 zbog tog krivičnog dela osuđen je na devet godina zatvora.

Foto: Instagram/printscreen

(Izvor:Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR