Glas Javnosti

Oglasio se bosanski ministar povodom zabrane Selme u Srbiji

Estrada
Autor: Glas javnosti

Ministar je pozvao i Ivicu Dačića, te nagalsio da želi i da se on lično izjasni o situaciji, te naglasio da ovo remeti odnose dveju zemalja

Bosanskoj pevačici Selmi Bajrami zabranjen je ulazak u Srbiju po nalogu bivšeg direktora BIA Aleksandra Vulina, a o ovoj temi sada se oglasio i bosanski ministar inostranih poslova Elmedin Konaković.

Bosanski ministar je na jednoj od svojih konferencija komentarisao zabranu ulaska njihove pevačice u Srbiju, što je Selma ponosno objavila na svom Instagramu.

- Sa Selmom Bajrami, koja je ovih dana doživela neugodnost... Želim da pošaljem poruku vlastima Srbije sa ovog mesta, kao neko ko je pružio ruku saradnje i da kažem to što rade Srbiju, na međunarodnoj sceni, stavlja u jednu crnu demokratsku rupu. Ako je Vulin taj, koji može da naređuje kako da se nekome ko izrazi bilo kakav stav, pa i eto taj, malo sam kasnije propratio o čemu se radi, žena je plesala i pokazala neki znak koji oni smatraju neprimerenim, država Srbija i njene institucije donele su odluku o zabrani njenog ulaska u zemlju- naglasio je Konaković.


Ministar je pozvao i Ivicu Dačića, te nagalsio da želi i da se on lično izjasni o situaciji, te naglasio da ovo remeti odnose dveju zemalja.

- Pozivam ministra Dačića da se izjasni o tome, da li je ovo zvaničan stav države Srbije ili je ovo samo činjenica da ne mogu da kontrolišu svoje sigurnosne sisteme, jer Vulin po njegovim izjavama kaže da je lično to naredio pre nego što je zvanično smenjen, ako je zaista smenjen s te pozicije direktora BIA. To remeti naše odnose. Mi se ponosimo svojom demokratijom i nećemo uzvraćati istom merom - izjavio je Elmedin.

Podsetimo, zbog njene zabrane oglasio se i doskorašnji direktor BIA Aleksandar Vulin, koji je izjavio da je danas bosanskoj pevačici zabranjen ulazak u Srbiju po njegovom naređenju, jer je Bajrami pred kamerama "ponosno pokazivala simbole "Velike Albanije"".

- Ne možete pokazivati simbole "Velike Albanije" i uzimati novac u Srbiji. Kome je "Velika Albanija" ponos, Srbija ne treba da bude tezga. Kao što sam rekao, dok sam služio Srbiji kao direktor BIA izdao sam jedan broj naredbi koje se odnose na sve one koji gaze dostojanstvo Srbije i našeg naroda. Ne znam koje naredbe su ostale na snazi ali najbolje da izdajnici i oni koji misle da se može nekažnjeno pljuvati po Srbiji to sami provere - izjavio je Vulin.


Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR