Glas Javnosti

Od šljivika i livada do luksuznog dvorca Ebenfurten Marije Terezije! DRAGANA MIRKOVIĆ: Srećna sam što se moj rad nagrađuje (FOTO+VIDEO)

Estrada
Autor: Glas javnosti

Folk zvezda Dragana Mirković nekada je Prvi maj provodila sa roditeljima u svom selu Kasidol kraj Požarevca, a danas sa suprugom Tonijem Bijelićem i decom u luksuzu nadomak Beča, tačnije dvorcu Ebenfurten koji je pripadao Mariji tereziji.

Dragana Mirković počela je da radi jako mlada, sa svega 15 godina, kada je snimila prvi album, a njena uspešna karijera traje već decenijama. Osim što važi za jedan od najboljih vokala u folk muzici, ona je poznata i kao inovatorka koja je na našu estradu donosila svetske trendove u pesmama, spotovima i koreografijama, ne žaleći truda ni novca, a i danas, iako zbog porodičnih obaveza ne nastupa toliko intenzivno kao nekada, daje sve od sebe, peva satima na svakom koncertu i osluškuje želje publike.


Folk zvezda govori o tome koliko joj znači rad, ali i novac, šta ju je motivisalo da postane ovo što je danas, ali i otkriva kako je uspela da bude vredna i istrajna čak i kada je prolazila kroz najgore trenutke u životu.


- Kao dete, koliko se sećam, obeležavala sam Prvi maj sa porodicom, piknik varijanta. Znate ono, šljivici, livade i tako to. Osamdesetih i devedesetih, kad sam bila jako jako vredna i veoma aktivna, slavila sam najčešće radno. Sada opet proslavljam na način kao kada sam bila dete, sa porodicom. Dok su deca bila mala išli smo na piknik u Laksenburg pored jezera, a sada smo u dvorcu.

Pevačica je istakla da jako voli da putuje.- Poznato je da volim da putujem. Ako uspemo da se organizujemo porodično, sa zadovoljstvom odemo na neku destinaciju. Još jedino izbegavam putovanja bez dece, to mi i dalje teško pada, ali ću i na to morati sa godinama da se sve više navikavam.
Prvi maj je praznik rada i mislim da kao vredna osoba i profesionalac i ja zaslužujem da ga slavim. Možda je stvar vaspitanja i odrastanja to što sam toliko vredna, jer moji roditelji, baka, deka i sestra, svi su bili i ostali vredni. Tata i mama se ne smiruju, bez obzira na svoje godine, tako da je verovatno to u pitanju - vaspitanje i genetika. Mogu za sebe da kažem da sam vredna osoba, i to ne samo u poslu, nego i generalno. Primetila sam da ni u kući ne mogu da sedim ako neko radi, malo mi je neprijatno.

Govoreči o tome kada je u životu zaradila najviše i kako ste se tada osećala, kao i da li je sebi priuštila nešto posebno pevačica je zaključila da je veoma srećna što se njen rad nagrađuje.- Istina je da je novac nagrada vrednom čoveku. Srećna sam što se moj rad nagrađuje, lagala bih kada bih rekla drugačije, ali to nikada nije bilo presudno kod mene. Uvek sam smatrala da to kakva sam ja osoba i koliko dajem sebe, ne mogu naplatiti. Nije da precenjujem sebe, nego znam da je tako. Sam novac, sa druge strane, nikada mi nije bio prioritet u odnosu na ljubav prema mom poslu. Evo i dokaza koliko je meni značio - prvi novac koji sam zaradila i dan-danas čuvam. Nisam ga potrošila ni na šta, čuvala sam to za uspomenu i divno je videti staru novčanicu, koja za mene ima mnogo veću vrednost nego što je stvarno vredela nekad. A već odavno je van opticaja. Inače sam godinama davala roditeljima novac koji zaradim, nisam ništa uzimala za sebe, samo sam kupovala ono što mi je neophodno. Nikada nisam smatrala da mi je potrebno nešto veliko, nisam imala te momente. Zbog toga i smatram sebe atipičnom ženom, tada devojkom, koja nikada nije ludela za skupim krpicama. Druge stvari su me više interesovale. Volela sam da otputujem, da pogledam neku dobru predstavu… Zato sada imam fantastične uspomene, meni je to mnogo vrednije od novca, rekla je između ostalog folk diva u intervjuu za portal Nova.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR