Glas Javnosti

NOVICA ZDRAVKOVIĆ CEO ŽIVOT PROVEO U SENCI LEGENDARNOG BRATA TOME: Napisao bratu veliki hit a kraj karijere dočekao U 'FARMI! (VIDEO)

Estrada
Autor: Glas javnosti

Muzičku scenu Srbije napustio je Novica Zdravković, mlađi brat legendarnog Tome Zdravkovića. Nakon borbe sa rakom prostate koja trajala skoro dve decenije Novica je poklekao pred opakom bolešću. Iza njega su ostale brojne pesme a nema onoga koji nije čuvši za smrt Novice Zdravkovića pomislio da je sada konačno ponovo zajedno sa svojim bratom Tomom.

Rođen je u Leskovcu 1947. godine. Bio je najmlađe od petoro dece u porodici Zdravković

Bio je oženjen Jelenom i u tom braku je dobio dvoje dece, ćerku Katarinu i sina Dušana.

Novica je tokom višedecenijske karijere snimio veliki broj albuma i pesama ali nekako kao da je falio taj jedan hit koji će cela zenlja pevati. 

To se konačno dogodilo 2005. sa pesmom "Splavovi" a krajem te iste godine održao je veliki solistički koncert na Beogradskom sajmu.

Ipak, kao da mu sve to nije bilo dovoljno pa se pojavio i u rijaitiju Farma 2015, godine. Tada je javbnost izenadio svojim čestim ispadima i ne baš primerenim ponašanjem pa je ubrzo bio izbačen iz tog rijalitija.

Prema sopstvenom priznanju za brata Tomu je napisao jedan od njegovih najvećih hitova, pesmu 'Dotako sam dno života'. 

Takođe, pomogao je jednom studentu režije da snimi studentski film o Tomi a  iščekivao je da vidi  Bjelogrlićevu seriju o svom slavnom bratu čiju premijeru nažalost nije dočekao.

Sa Tominom porodocim, suprugom i sinom, poslednjih godina nije bio u kontaktu.

Iza Novice Zdravkovića ostale su pesme, boemski život a publici sećanje na njega i njegovog brata Tomu i na neke nebeske splavove sa kojih će se večno čuti pesma i merak...

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR