Glas Javnosti
posta

NIKOLINA PIŠEK I POSLE ČETIRI MESECA TRPI POSLEDICE TROVANJA: Ćerka ima promene na MOZGU, a voditeljka na SRCU! (FOTO)

Estrada
Autor: Glas Javnosti

Početkom februara voditeljka Nikolina Pišek i njena ćerka Una, doživele su trovanje ugljen-monoksidom u stanu u Zagrebu. Voditeljka i njena naslednica Una pronađene su onesvešćene u stanu, nakon čega ih je hitna pomoć prevezla u bolnicu,a četiti meseca od traume njih dve i dalje trpe posledice.

Lečenje im tek sledi, a Nikolina je nedavno završila i na Hitnoj.

"Izmaglice, smetnje u kratkoročnoj memoriji, čudna stanja... I dalje postoji opasnost od plućne embolije, zbog koje sam jednom već završila na Hitnoj, a posledice se osećaju, kao i kod moždanog udara i do godinu dana kasnije. Sve je to posledica trovanja u februaru", rekla je Nikolina za "Jutarnji.hr".

 

Ona je istakla i da su njenoj ćerki ustanovljene promene na mozgu, te da će ona sama ponovo morati na tretmane u hiperbaričnu komoru prilikom kojih se udiše 100 odsto čisti medicinski kiseonik, a koji može da regeneriše organizam.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Nikolina Pisek (@nikolina_pisek)

 

"Rekli su mi da su mi pluća sad starija od mojih godina, iako sam nepušač i u sportu sam. To je izveštaj rendgena nakon Hitne. Osećam kratak dah i pliće dišem. Moram proveriti i srce jer sam imala promene na nalazu. Imam tahikardiju. Ugljen-monoksid je plin koji se veže u krvi umesto kiseonika i distribuira po vitalnim organima. Pluća i srce prvi nastradaju. Bila sam jako otrovana. Taj ugljen-monoksid izađe iz krvi brzo, ali ostaje trajna šteta na organima", rekla je Nikolina ranije za hrvatske medije.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Nikolina Pisek (@nikolina_pisek)

Ona je na svom Instagramu podelila fotografije sebe i ćerke iz bolnice i napisala:

"07.02.Naš drugi rođendan. Jer sam još uvijek živa.Kao i moja djevojčica.I kćerkica prijatelja koja je to poslijepodne 06.02., bila kod nas na igranju.Samo zbog intuicije mog muža preživjele smo trovanje ugljičnim monoksidom.Una je bila lakše otrovana od mene zbog razlike u visini, iz istog razloga su živi moji psi jer žive i dišu na 30ak centimetara visine.A CO je lakši od zraka. I prvo će zapuniti gornje dijelove vaših stanova.Ovisno o kubikaži prostora i brzini kojom curi, i o visini vaših svodova - tim tempom će vas ubiti.Tiho. Bez alarmirajućih znakova da vaša vitalna tkiva upravo u tom trenutku odumiru.A taj proces se - u trenutku kad tihi ubica krene ulaziti u vaša pluća, vezivati se u krvi za hemoglobin i distribuirati se po vitalnim organima - upravo počinje događati. Stanična smrt. Jedna po jedna odumiru stanice vašeg moždanog tkiva, srca kojem potiho prijeti infarkt, jetre i bubrega. A vi ćete u tom trenutku osjećati glavobolju, vrtoglavicu, srce će vam lupati, imat ćete osjećaj mučnine.Neće biti iritacije sluznice, neće biti šmcanja, kašljanja, osjećaja gušenja, osipa...Ničega što bi moglo upućivati na to da se nalazite na putu prema vječnom miru. Nećete biti niti blijedi, ne. Niti plavičasti, niti ljubičasti. Ništa od toga. Proklinjat ćete stres na poslu, ručak koji ste pojeli, južinu koja vam, kao deklariranom meteopatu, opet ne dopušta da živite. Možda ćete, kao i ja, popiti tabletu za smirenje jer će vam glavobolja i lupanje srca proći nakon sto se naspavate. I leći ćete. Posljednji put u svom životu, ukoliko nećete imati luđačku sreću kakvu smo imali mi. Zaspati i biti nesvjesni onoga što slijedi.
Svjetala hitne pomoći, policije, interventnih jedinica gradske plinare, vatrogasaca, plača i očaja vaših najbližih, sirena, žutih i plavih odbljesaka rotirki na fasadi kao svjedoka tragedije. Vas više nema. Kraj. Zato vas molim da ignorirate moje neznanje i nebrigu i sve što mi možete pripisati. Kao i ja mnogima od vas, jer ZNAM da nemate svi detektore CO u stanu. Kupite ga odmah! I apeliram na zakonodavna tijela da, pored svih besmislenih propisa uvedu i jedan spasonosni - obavezan detektor CO. Ostanite sigurni."

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Nikolina Pisek (@nikolina_pisek)

Atraktivna voditeljka kaže da su ih trenuci delili od najgoreg ishoda, a zbog straha i prisećanja na nemili događaj, nije u stanju ni da se vrati u stan, te trenutno sa suprugom Vidojem i ćerkom živi u iznajmljenom stanu dok im se renovira kuća u Zagrebu.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR