Glas Javnosti
Posta

TOŠETU NI DANAS NEMA RAVNOG: Zašto je pogibija neprežaljene svebalkanske zvezde i danas MISTERIJA (VIDEO)

Estrada
Autor: Glas javnosti

Da se tog 16. oktobra 2007. godine nije dogodila stravična saobraćajna nesreća na auto-putu A3, iz Skoplja za Zagreb, kod Nove Gradiške (nekada se zvao Bratstva i jedinstva) danas bi proslavio 40. rođendan.

Džipom, u kom je poginuo Toše, upravljao je njegov prijatelj Georgije Georgijevski, za koga će se posle višegodišnjeg veštačenja i sudskog postupka, pokazati da je na trenutak zaspao za volanom što je dovelo do kobnog sudara.

Menadžerka Ljiljana Petrović, koja je lakše povređena, spavala je u trenutku nesreće na zadnjem sedištu, baš kao i Toše. I dok je menadžerka prošla samo sa ogrebotinama on je nažalost preminuo na licu mesta od posledica povrede kičme.

Nakon smrti mladog pevača, Ljiljana Petrović se potpuno povukla iz javnosti i posvetila se uzgoju lavande u okolini Niša gde i danas živi.

Toše Proeski govorio je da mu je srećan broj 26, rodio se 25. 1. poginuo  16.10 u 6.20 i imao je 26. godina.

 Samo šest sati pre tragedije, gostovao je u emisiji "Vrteleška", gde je ostavio utisak veoma umornog momka, koji je svojim rečenicama sve šokirao.

Voditeljki je pričao kako je umoran i kako bi voleo da živi kao sav normalan svet: 

- Želim u šetnju, u kupovinu, uveče u kafić, ali ne mogu. Pre desetak dana šetao sam ispred izloga i shvatio da više od šest-sedam godina nisam izašao, prošetao gradom i rekao: "Ovo mi se sviđa. Ući ću i kupiti." Misliš da ne želim? Želim kao svi normalni ljudi - rekao je tužno voditeljki, a na pitanje da li ponekad poželi da se skloni od svega:

Iako je prošlo više od 13 godina od njegove pogibije, Toše Proeski  pevač anđeoskog glasa i veliki humanista još uvek živi kroz svoje pesme, ali  25. januar je datum kada se hiljade fanova širom regiona prisećaju prerano otišlog pavača.

Umeo je da otpeva sve od opere do tradicionalnih narodnjaka, bio je najopularniji pop pavač na Balkanu, a za fanove je i danas neprežaljen.

Makedonski slavuj, kako su ga zvali, karijeru je započeo kada mu je bilo tek 10 godina fascinantnom izvedbom Ave Marije. Na studijama solo pevanja postaje jedan od najboljih studenata, a već s 15 godina je prvi put nastupio na festivalu.

(Glas javnosti)  

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 
 

HOROSKOP