Glas Javnosti

NAŠA PEVAČICA saznala sve nakon POROĐAJA, lekari joj saopštili ŠOK rezultate o neizlečivoj bolesti!

Estrada
Autor: Glas javnosti

Nadežda Biljić progovorila o neizlečivoj bolesti!

Pevačica Nadežda Biljić je javnosti otkrila da je njen život drastično promenjen nakon što je saznala da boluje od dijabetesa tipa jedan. Ova bolest je zahtevala od nje da napravi velike promene u svakodnevnom životu, posebno kada je reč o ishrani i redovnom uzimanju insulina.

Dijabetes je za Nadeždu predstavljao izazov, kako fizički, tako i emotivno. Ona je istakla da je bilo teško promeniti navike koje je imala godinama, kao što je doručak koji nikada pre nije praktikovala. Takođe, otkrila je da je osećaj ubadanja insulina bio neprijatan, ali je istovremeno naglasila da se dijabetesom može živeti uz pravilno vođenje računa o zdravlju.

U poslednje vreme se često javlja taj problem kod ljudi, ja sam obolela od šećerne bolesti, dijabetesa tipa jedan, živim na insulinu, ni malo nije lako. Nije lako u smislu što ja svoj tridesetogodišnji život treba da okrenem naglavačke, da počnem da doručkujem, što nikada nisam radila, da ostavim slatko koje volim najviše na svetu – ispričala je Nadežda jednom prilikom i dodala:

- Sam osećaj kad uzmem insulin da ubodem samu sebe nije ni malo prijatan, ustvari dijabetes nije bolest to je stanje organizma i sa tim se živi i ako vodite računa možete da doživite duboku starost. Na žalost i moj brat i ja imamo isti tip šećera, meni je to jako teško palo, to sam saznala posle porođaja. To se javilo tokom trudnoće, gestacijski dijabetes, to se tako zove, često se pojavi kod žena tokom trudnoće. Bude na samoj granici, pa kad se žena porodi budeš na dijeti i onda se to reguliše, ali kod mene se to nije regulisalo. Kada sam izašla iz “Narodnog fronta”, pošto sam se porodila pre vremena hitnim carskim rezom, ja sam prvi put u životu imala visok pritisak, što nikada do sada nisam imala, niti davala na značaju pošto je sve vreme bio problem taj dijabetes.

Ona je ispričala da je za dijagnozu saznala slučajno.

- Vukla sam to mesec i po dana, osećala sam se čudno, a sreća u nesreći je što je moj brat dijabetičar pa je imao aparat, pa sam izmerila šećer i bocnula sam se dva tri puta i mislili smo da se aparat pokvario jer sam imala šećer 29,8. Bola sam se 4, 5 puta na dan, a sada je to malo bolje - rekla je Biljićeva svojevremeno u emisiji "Grand magazin".

Glas javnosti /D03S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR