Glas Javnosti

MILOMIR MARIĆ OTVORENO O PRETNJAMA SMRĆU KOJE MU JE UPUTIO ARKAN: 'Rekao je da će UBITI Dadu i mene'!

Estrada
Autor: Glas javnosti

Glavni uredniik Televizije Hepi Milomir Marić se tokom svoje prebogate novinarske karijere susretao sa mnogim ličnostima sa ove i one strane zakona a kako je više puta isticao, rad u magazinu Duga bio je nemali broj puta kao hod po oštrici žileta.

Govoreći  za Kurir televiziju, Marić se prisetio svoje koleginice, nažalost tragično stradale novinarke Dade Vujasinović i pretnji ubistvom koje su njih dvoje dobijali od Željka Ražnatovića Arkana.

-To je bilo 1994. godine, tolike godine su prošle, a niko ništa nije otkrio u međuvremenu. Mi smo mislili da možemo da se igramo sa sopstvenim životima, uživali smo u tome. Mi smo tako jednom licitirali ko će sledeći biti ubijen, iz Dadinog teksta ispadne da je to Arkan. I on zovne na moj telefon u redakciji, javila se Dada, počne da ga psuje, i ja uzmem telefon. Čujem: "Ako vas interesuje ko je sledeći, to ste vas dvoje". Ali dobro. Mi smo to doživljavali kao nešto što možemo da prevaziđemo, da lepa reč gvozdena vrata otvara, da svojim šarmom možemo savladati sve te buzdovane i lažne vrednosti tog doba, da se možemo poigravati sa najvećom opasnosti, rekao je Marić.

Milomir Marić se setio i još jednog zaninljivog podatka a to je da je novinarstvu učio i tada mladog diplomca FPN  a sadašnjeg predsednika Skupštine Srbije, Ivicu Dačića:

-Kao urednik Duge tražop sam da mi sa FPN pošalju najbolje studente i među njima bio je i Ivica Dačić. Ivica mi je skoro u emisiji rekao da je kao mlad hteo da bude kao ja. Novinarstvo je super ako se na vreme napusti, rekao je Vinston Čerčil. Dačić je pisao jedno vreme, a onda je jednog dana rekao da je postao PR SPS i da želi da se bavi politikom, prisetio se Marić.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR