Glas Javnosti

MILIĆ VUKAŠINOVIĆ OTVORIO DUŠU: Arkan me molio da napišem CECI HIT a kad sam čuo pesmu NAPIO SAM SE OD MUKE! (VIDEO)

Estrada
Autor: Glas javnosti

Milić Vukašinović poznat je kao doktor za rokenrol ali je tokom karijere pisao hitove i za pevače narodne muzike. Najpoznatiji je po saradnji sa Hankom Paldum i Cecom Ražnatović.

- Paralelno sa rokenrolom i Vatrenim poljupcem, ja sam napravio revoluciju i u narodnoj muzici sa Hankom Paldum. Singlom "Volela sam, volela" ja sam tu vrstu muzike podigao na koncertni nivo, Hanka je u Domu sindikata imala po tri dana vezane koncerte, i to po dva dnevno. Taj singl je razvalio Jugoslaviju, rekao je Milić.

Posle rata ja sam došao u Beograd, kada mi je pokojni Arkan preko mog menadžera poručio da dođem u Beograd da radim za Cecu LP ploču. On je meni dao sobu u hotelu "Jugoslavija" na šest meseci, sve mi je bilo na raspolaganju. Ja sam imao neke pesme za Cecu, međutim, tu se nešto Marina Tucaković umešala jer je htela da ona piše tekstove.

 Arkan je na kraju morao da popusti, nije mogao da izađe na kraj sa njih dve. Sećam se kako mi je namigivao kad mi je rekao: "Ti znaš da su ti pesme staromodne", odmah sam znao šta je. Meni je on isplatio dve pesme koje sam uradio za nju: "Volela sam, volela" i "Tražio si sve".

Kasnije su uzeli još dve pesme, i to je bilo pred Arkanovu pogibiju, nekoliko dana ranije je bila promocija tog albuma. Jedna se kod mene zvala "Kad suza više ne bude", tu su promenili u "Ako te ona odbije", a druga "Sviće dan".

Rekao sam tad Marini da nema govora o tome da mi menja tekstove i da mi vrati pesme, i zdravo. Ipak, ona ih je snimila sa Marininim tekstovima, ali ja to nisam znao.

Kad sam stigao na promociju albuma "Ceca 2000", pustili oni pesme, ja čujem moje melodije, ali tekstovi promenjeni - Marinini, a ne moji. Ja poludeo, odmah sam otišao u kuhinju i uzeo bocu "džek danijelsa", napio sam se za pola sata.

Sećam se da sam se penjao na sto, da sam nešto urlao. A oni Arkanovi ljudi, pošto su znali da smo nas dvojica dobri, samo su mi fino rekli: "Miliću, ajde...", i tako se to završilo - prisetio se Milić u ispovesti za Kurir

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR