Glas Javnosti

MILENA ĆERANIĆ NA METI TVITERAŠA ZBOG SPORNIH STIHOVA: Traže da se njene pesme zabrane u Bosni i Crnoj Gori!

Estrada
Autor: Glas javnosti

Pevačica Milena Ćeranić meta je osuda na društvenim mrežama nakon što je pre nekoliko večeri na jednom slavlju otpevala stihove o Ratku Mladiću.

Sporan tekst koji je Milena otpevala glasio je "Mladiću moj, problem je tvoj, što si mi srpski heroj".

Naime, to je bilo na dan kada je nekadašnjem generalu glavnog ratnog štaba Vojske Republike Srpske potvrđena prvostepena presuda u Hagu, po kojoj je osuđen na doživotnu robiju.

Društvo koje se te večeri zateklo zatražilo je od nje da otpeva promenjene stihove pesme "Mladiću moj", koju u originalu izvodi Zana, što je ona i učinila. Njen nastup su mnogi gosti, među kojima je bio i Vujadin Savić, snimali i objavljivali na Instagramu, pa se to brzo raširilo po društvenim mrežama.

Ćeranićeva je tako odmah postala glavna tema tviteraša, koji joj poručuju da više nema šta da traži u Bosni i Crnoj Gori, pozivaju da se zabrani izvođenje njenih pesama, a ima i onih koji je najgnusnije vređaju.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Milena Ceranic (@ceranicmilena)

-To je opajdara sa "Farme", što je u Bosni pevala, pevala je, vazda bila i ostala najobičnija kanta za spe*mu propalim sportistima, da smo država, kao što nismo, ovakvima bi u Crnu Goru doživotno bio zabranjen ulaz, bukvalno su ti u Crnoj Gori zatvorena vrata, ološu najveći - samo su neki od tvitova.

U saopštenju Milena kaže da je pogrešno protumačen njen gest.

-Povodom navoda pojedinih medija da "pružam podršku i veličam ratnog zločinca", želela bih da se oglasim i da to oštro demantujem. Oglašavam se isključivo zbog ljudi koji imaju katastrofalna iskustva i teške tragedije vezane za ovu temu i pre svega njima želim da se izvinim ukoliko sam ih nenamerno uvredila. Svesno to sebi nikad ne bih dozvolila, jer gajim izuzetnu empatiju i znam da su to rane koje ne zarastaju. U mojoj porodici nema mesta za nacionalizam i šovinizam, niti sam ja vaspitana u tom duhu. Apsolutni sam protivnik bilo kakvog oblika nasilja i gnušam se na to da narodi koji pričaju sličnim jezikom, dele vrlo sličan mentalitet i kulturne vrednosti zbog istorijskih dešavanja, koje je kreirala manjina, vode međusobne prepirke, rasprave i gaje animozitet - izjavila je pevačica, navodeći da nije znala značenje izmenjenog teksta koje je otpevala, prenosi Kurir.

-Do momenta kada su krenuli medijski natpisi nisam znala s čim je modifikovan tekst pesme koji sam iznenada dobila da otpevam na privatnoj proslavi povezan, jer me, kao što sam već apostrofirala, politika ni najmanje ne zanima i svu svoju energiju usmeravam ka lepim i pozitivnim stvarima, a da sam bila upućena, sigurno to ne bih učinila jer u mom srcu nema mesta za mržnju prema bilo kom narodu, a posebno ne prema narodu koji jako volim i prema zemlji odakle je veliki broj mojih prijatelja, niti ima mesta za podršku ljudima koji su učinili bilo kakvo zlo - zaključila je Milena.

Fudbaler Vujadin Savić za Kurir je rekao da Milena ništa nije kriva i tim putem joj se javno izvinio.

Printscreen

On je dodao i da je on inicirao da Milena otpeva sporne stihove, da mu je krivo što je ona sada meta napada.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR