Glas Javnosti

MAJA MARIJANA BILA ŽRTVA PORODIČNOG NASILJA: Napadnutu ženu naša javnost OSUĐUJE!

Estrada
Autor: Glas javnosti

Poznata folk pevačica Maja Marijana pre skoro deset godina bila je žrtva nasilja u braku i o tim svojim teškim životnim iskustvima ne libi se da javno priča jer želi da ohrabri sve devojke i žene sa sličnim problemima da ne ćute.

Pevačica je od strane bivšeg supruga Mladena Šmakića doživela zlostavljanje 2013. godine, o čemu je sada govorila pred kamerama emisije Sceniranje.

Marijana je istakla da donekle razume žrtve koje ćute, jer nemaju odgovarajuću podršku.

– Ja na neki način razumem zašto žene trpe nasilje. I sami možemo da vidimo da kod nas, kada je žena žrtva i kada to izađe u novine, dolazi osuda naroda. I nikada žena nije žrtva, ona je krivac, a nasilnik postaje žrtva. Ženi nalaze milion nekih mana, pa se onda pitaju zašto još ćute. Pa, ćute jer nemaju nikakvu podršku ni policije, a takve žene često nemaju gde ni da odu – kaže Maja i dodaje:

– Naša žena kad izađe na ulicu sa svoja dva kofera i decom, jer deca obično idu sa njom, posle toga otac, muž, živi kao momak. Samo joj kaže – Ako ti se ne dopada, ajde pakuj kofere, i ko će takvoj ženi sa decom iz porodice da se obraduje. Ni familija, ni rođaci i uglavnom se nas majke uče da mužu mora da se ponešto istoleriše: Moraš nešto da istrpiš, moraš nešto da odćutiš… Ma ne moram ja ništa – jasnog je stava Marijana.

Marijana je svim ženama poručila da nikako ne smeju dozvoliti da se takva stvar dogodi, a iako se dogodi, onda mora da se zauzme čvrst stav.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR