Glas Javnosti

LJUBIVOJE RŠUMOVIĆ PISAO NARODNJAKE: Čuveni RŠUM napisao tekst za pesmu ovoj FOLK PEVAČICI! (VIDEO)

Estrada
Autor: Glas javnosti

Ljubivoje Ršumović jedan je od najjboljih srpskih knjiđevnika i jedan od najvoljenijih dečijih pesnika, Ipak, ono što mnogi ne znaju je da je Ršum pisao i tekkst za pesmu jedne od poznatih naših folk pevačica!

Pevačica Vanesa Šokčić je kao većina estradnih umetnika započela karijeru jako mlada. Ipak, ono što je izdvaja je to što je dve pesme, ,,Žgebe” i ,,Brčići” na njenom prvom albumu, koji je snimila sa 15 godina, napisao Ljubivoje Ršumović!

Na prvo slušanje, pesma ,,Žgebe” je prava dečja. Ipak, ako se dovoljno udubite, tekst može da se tumači dvosmisleno, a neki kažu i da je lascivan.

 

-Naravno da se sećam te 1985. godine, bilo je divno, jedna stvarno prelepa uspomena. Ferenc Kovač i Zoran Drakula su radili na tom albumu, oni su već sarađivali sa Ljubišom, i tako je došlo i do našeg upoznavanja. Imala sam 15 godina, to je bila prva ploča koju sam snimila, za tadašnji „Diskos”. Čitavo društvo iz osnovne je bilo na promociji, rekla je Vanesa.

-Iskrena da budem, nisam je čula dvadeset godina, tako da bih morala opet da je odslušam. Ršumovićeve pesme svakako mogu da budu dvosmislene, zavisi kako ih ko tumači, rekla je Vanesa i dodala da je muzika jako bitan deo odrastanja.

-Žao mi je što danas nema takvih pesama, deca danas odrastaju uz „tuc tuc” muziku. Mogu sa sigurnošću da kažem da smo mi imali lepše detinjstvo, rekla je Vanesa, a potom je otkrila da nije sebe zamišljala kao folk pevačicu.

-Kada sam bila mlađa, narodna muzika me nije interesovala. U kući se slušala druga vrsta muzike, odrastala sam uz Hulija Iglesijasa. Kasnije sam sasvim slučajno krenula u drugom pravcu. Dok sam bila u srednjoj školi, otac je držao restoran u kome je nastupao Ekstra orkestar i oni su počeli da me nagovaraju da zapevam sa njima. Na kraju sam otišla na jednu probu sa njima, i tako sam sa 19 godina krenula sa narodnjacima, rekla je Vanesa, koja je na kraju, spontano, zavolela narodnu muziku.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR