Glas Javnosti
posta

KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV SADIKA HASANOVIĆA: Tužba za finalistu Zvezda Granda zbog pevanja o Naseru Oriću!

Estrada
Autor: Glas javnosti

Pokret "Oslobođenje" saopštio je danas da će podneti krivičnu prijavu za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje protiv bosanskog pevača i finaliste takmičenja "Zvezde Granda" Sadika Hasanovića.

Mediji su objavili snimke na kojima Hasanović sa svojim ocem peva pesme u slavu komandanta jedinica Armije Bosne i Hercegovine na teritoriji Srebrenicene Nasera Orića i masakra nad Srbima u selu Kravica.

U napadu Orićevih snaga na ovo selo u okolini Bratunca, na Božić 1993. godine, ubijeno je 49 stanovnika, a celo mesto je sravnjeno sa zemljom, podsetio je pokret.

-Podnosimo prijavu po članu 317. Krivičnog zakonika Republike Srbije, koji predvidja zatvorsku kaznu za one koji izazivaju i raspiruju nacionalnu, rasnu ili versku mržnju ili netrpeljivost. Pevanje pesama o klanju Srba to svakako jeste, naveo je predsednik tog pokreta Mlađan Đorđević a prenosi Kurir.

Dodao je da je neprihvatljivo da neko ko želi da gradi karijeru u Srbiji peva o jednom od najgnusnijih zločina nad srpskim narodom iz ratova devedesetih.

-Pokolj nad Srbima u okolini Srebrenice je trauma koja je itekako živa u srcu i duši srpskog naroda, posebno jer niko još uvek za to nije odgovarao. Naser Orić se slobodno šeta i slavljen je kao heroj u Bosni, kazao je Đorđević.

"Oslobođenje" je saopštilo da Srbija treba da bude zemlja otvorena za sve ljude dobre volje, ali da "pre svega mora imati samopoštovanje i svest o svojim žrtvama".

Pokret je pozvao institucije Srbije da reaguju i stanu u zaštitu pre svega srpskih žrtava, a zatim i dostojanstva srpskog naroda u celini.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR