Glas Javnosti

KRIMINALNI DOSIJEI ESTRADE: Ko je sve dolazio u sukob sa zakonom, a ko je čak BORAVIO U ZATVORU

Estrada
Autor: Glas Javnosti

Domaća esatrada ima nemali broj poznatih koji su se bavili kriminalnim radnjama tokom svoje karijere, postoje nesporne veze pojedinaca sa drogom, zatvorima, i ostalim krivičnim delima..

Nedavno je pevačica Romana Panić uhapšena sa svojim dečkom Filipom Mrkajićem  zbog korišćenja sofiticiranog sistema kojim su snimali ljude koji koriste bankomate, a zatim kopirali podatke i bankovne kartice, te su zbog toga bili suđeni na  četrnaest i dvanaest meseci zatvora. Oni su u Australiji boravili kao turisti gde su zapali u probleme sa novcem pre nego što su smislili plan kako da “napune svoje novčanike”, izjavio je sudija Okružnog suda u Brizbejnu Pol Smit.

Oni su na taj način prikupili bankovne podatke 35 osoba.

Policija je, nakon što je tehničar pronašao nelegalne uređaje na bankomatu, pretresom stana u Spring Hilu gde su njih dvoje odseli, pronašla obeležene novčanice u vrednosti 23.500 australijskih dolara, uređaje za snimanje kartica, kartice za skladištenje podataka na kojima su pronađeni snimci kupaca na bankomatima, lične bankarske podatke klijenata u bankama i alatke za instaliranje dodatnih uređaja.

Romana se, međutim, juče vratila u Beograd.

-Srećna sam što sam u Beogradu. Konačno sam se vratila. Iza mene je jedan jako loš period i još uvek nisam spremna za objašnjavanje. O tome da li sam kriva ili nisam bićete na vreme obavešteni, ali tvrdim da sam doživela jedan veliki medijski linč, samo mi je bilo bitno da se vratim kući i sada je sve pod kontrolom. Uživam u mom Beogradu-, izjavila je Panić.

I iako nakon svega što se prethodnih meseci dogodilo sa pevačicom nije poznato kakav je dalji tok Romanine sudbine, domaća javnost prisetila se i mnogo “većih” imena na estradi koji su baš poput nje bili u vezama sa kriminalnim radnjama, te su pojedini zbog toga odgovarali i na sudu.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Hello ???

A post shared by Romana (@romana_panic) on

Svetlana Ceca Ražnatović

Posle ubistva Zorana Đinđića, Svetlana Ceca Ražnatović je 17. marta 2003. uhapšena u policijskoj akciji “Sablja” pod optužbom da je bez dozvole držala velike količine oružja u kući i da je sa sestrom proneverila novac u Fudbalskom klubu “Obilić”.

U zatvoru je provela 121 dan, a za to vreme njeni fanovi i kolege okupljali su se na Trgu republike u Beogradu, u znak podrške utamničenoj zvezdi. Kako je kasnije pričala, navodno je spavala sa bubašvabama, na minus 10 stepeni, a kako je svojevremeno izjavila, najteže joj je padalo što je imala zabranu poseta, tako da nije mogla da vidi sopstvenu decu.

Gotovo deceniju kasnije, tačnije početkom 2011, protiv Cece je, nakon osam godina istrage, podignuta optužnica zbog pronevere novca prilikom transfera fudbalera “Obilića” u inostrane klubove.

Mediji su tada o pevačici pisali gotovo svakodnevno, sve dok sama nije priznala krivicu. Sud je tada odlučio da Ceca državi plati milion i po evra, i kaznu od godinu dana kućnog pritvora. U kaznu je uračunato i vreme provedeno u pritvoru 2003. Pevačica je tada prestala da daje izjave, ništa nije komentarisala niti demantovala.

Ona je tada u kućnom pritvoru nosila nanogicu preko koje je vršen nadzor njenog kretanja. Tokom tog perioda kuću je napustila tri puta, kada je dolazila na suđenje u Palatu pravde zbog optužbi za nasilničko ponašanje.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Ne trazite kisu gde gori,jer tu ne pada....?

A post shared by C E C A (@cecaraznatovic) on

Aca Lukas

Pre dve godine Lukas se našao na optužnici, koja ga zajedno sa estradnim menadžerom i bivšim funkcionerom SNS Sašom Mirkovićem teretila da je proneverio novac fudbalskog kluba Timok, u periodu od 2013. do 2015, kada je bio predsednik tog kluba. Pevač se nije mnogo uzbudio zbog ove krivične prijave, navodeći da “ima prečih problema”.

Tada se razvodio od supruge Sonje Vuksanović, koja ga je optužila za nasilničko ponašanje. Pred nadležnima je priznao krivicu, dok u javnosti i dan-danas govori da nije kriv, već da je “žrtva zavere”.

Sukob sa zakonom mu nije stran još od ranije. On je bio jedan od ljudi koji je 2003. godine uhapšen i osuđen na četiri meseca zatvora tokom operacije “Sablja”, jer je tada neovlašćeno posedovao pištolj.

Pre nešto više od deset godina, tačnije u februaru 2009. godine, ponovo je dospeo u žižu javnosti jer je sa dva hica ranjen u nogu dok je na parkinu na Novom Beogradu ulazio u automobil.

Imao je problema i sa drogom i kockanjem, ali tvrdi da se izlečio od zavisnosti.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

@caffeprincip

A post shared by ACA LUKAS (@aleksandar_vuksanovic_official) on

Darko Lazić

Neizbežno je spomenuti i “zvezdu vanrednog stanja”, pevača Darka Lazića. Policija je u subotu uveče, 30. marta ove godine. zaustavila pevača Darka Lazića, te su utvrdili da se kretao bez obavezne propusnice za upravljanje motornim vozilom dok traje policijski čas.

Lazić je na sve načine pokušavao da izbegne plaćanje kazne, tvrdeći da je trenutno bez posla i da nema novca. Policija ga je međutim ipak sprovela u sud, gde mu je sudija za prekršaje zbog kršenja policijskog časa izrekao kaznu od 150.000 dinara.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

??????

A post shared by DARKO LAZIĆ (@darkolazicofficial) on

(Glas javnosti/Nova.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR