Glas Javnosti

KATARINA GRUJIĆ POKREĆE NOVI BIZNIS: "Nemam nikakvu sumnju u uspeh toga"

Estrada
Autor: Glas javnosti

Porodica joj je najveća podrška u ovome

Pevačica Katarina Grujić pokreće novi biznis! Otvara vinariju u rodnom gradu svoje majke, Trsteniku.


Želja da se bavi proizvodnjom kvalitetnog vina, kao i izvozom, u njoj, kako kaže, tinja odavno, a uslovi za ovaj poduhvat stekli su se tek sada.

"Moja mama je iz Trstenika, a svi znamo da je taj kraj najpoznatiji po vinogradarstvu. Zemljište je bogato krečnjakom kao i samo podneblje, strujanje vetrova posebno pospešuje rod, a ima i više sunčanih dana. Ipak, vlažnost i sama struktura zemljišta najbitniji su za dobro vino, a ako nema dobroga grožđa, nema ni dobrog vina", kaže Kaća Grujić.

Pevačica ima dobru polaznu osnovu, jer njena majka u Trsteniku već ima porodičnu kuću, kao i imanje, na kojem će pevačica otpočeti zasad.


"Mnogo bih volela da se time bavim u budućnosti. Za početak neće biti ogromnih plantaža i megalomanske proizvodnje, ali ako Bog da, jednog dana, zašto da ne. Okupiću najbolje tehnologe, enologe, somelijere iz cele zemlje, a u tome će mi pomoći i cela moja porodica", kaže Grujićeva, koja dodaje da mora da razmišlja o budućnosti i pametno ulaže novac.

"Kada sam operisala glasne žice i izgubila glas na devet meseci, imala sam strah da više nikada neću progovoriti, a kamoli pevati. Srećom, vratio se, ali sam tada shvatila da preko noći možete ostati bez glavnog oruđa za rad. Markova karijera profesionalnog fudbalera, takođe, ima rok trajanja, a budući da želimo bar troje dece i lep život, moramo imati rezervnu varijantu. Mislim da je vinarija nešto u čemu ćemo se porodično pronaći, a u uspeh nemam nikakvu sumnju", priča pevačica.


Grujićeva je do tančina razradila plan, a smislila je i ime za vino koje će proizvoditi.

"Crveno vino ću nazvati po mom tati Crni Gruja, a za roze još nisam smislila ime. Imaću velike plantaže voća, kuću sa imanjem, bazenom i ako Bog da, troje dece koje će tu trčkarati", ističe Kaća Grujić.


Glas javnosti/U01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR