Glas Javnosti

JOVANA JEREMIĆ DANAS SASLUŠANA : Otkrila kakvu kaznu je dobio čovek koji joj je pretio

Estrada
Autor: Glas javnosti

Voditeljka Jovana Jeremić saslušana je danas u Prvom osnovnom tužilaštvu, povodom pretnji koje su stizale na njen telefon dok je bila sa ćerkom na odmoru u Crnoj Gori.

Nakon njene krivične prijave, policija je saslušala izvesnog S. M. iz Apatina, zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanja sigurnosti, a određen mu je i pritvor od 30 dana. On je danas priznao krivicu i sklopio sporazum o priznanju krivičnog dela.

Jovana se ovim povodom obratila javnosti nakon saslušanja, ali i potkačila starletu Maju Marinković koja je tvrdila da je voditeljka sama sebi slala preteće poruke.


- Zadovoljna sam, ali i tužna. Žao mi je ovog mladića, ja sam ga srela. Tražila sam da ga sretnem. Njemu je izrečena zabrana prilaska meni i šest meseci kućnog zatvora je dobio, to je visoka kazna za ovo krivično delo. Tužioci su želeli da pokažu da niko ne sme da se kači sa novinarima. On je izmanipulisan, i njemu je bilo žao, to je mladić koji je moje visine, ima plave oči, potpuno bezopasno deluje, čak vrlo prijatno. Bilo mi je žao što ima 26 godina - rekla je ona, pa nastavila:

- Preuzeo je odgovornost, znam za koga, ali neću da kažem. On je džentlmenski preuzeo krivicu. Ne mogu da tvrdim koje žene su u pitanju, jer nemam dokaze, mogu da budem tužena. On je samo izvršilac narudžbine da se meni preti, izmanipulisan je na bazi nekog sviđanja i simpatija. Ko god da je, meni je važna jedna stvar - dokazala sam laž starleti da sam sama sebi slala poruke i sada mogu ja da tužim upravo one koji su to pričali. Ali neću time da se bavim, jer neću da se spuštam na taj nivo. Neću da ulazim više u koštac sa njima, ja sam intelektualac. Boriću se protiv iskrivljenih vrednosti i nemoralne starlete biće na stubu srama kod mene. Praštam svima, vreme će pokazati i ovom mladiću koliko je pogrešio.


Voditeljka ističe da je pretrpela veliki stres zbog svega što se desilo, ali da joj je bilo bitno da istera stvari na čistac.

- Zbog njega sam izgubila glas, naneo mi je probleme da se okrećem na ulici, da gledam da li mi je nešto postavljeno ispod automobila. Drago mi je što je priznao krivicu, iako je prvobitno negirao. Mislim da drugi više nisu budale, on je izmanipulisan jer je bio zaljubljen. Nemam dokaze za naručioca, ali narod zna o čemu se radi. Ja sam htela da isteram do kraja, da dokažem da ne lažem, da sam pravila lažnog heroja. Ko god da je naručio, od mene je napravio državnog heroja i narod me sada više voli, podigli su mi popularnost 50 posto. Niko više ne može da se zaje*ava sa novinarima! To neću dozvoliti.

Starlete Tamara Đurić i Maja Marinković pominjane su u ovom slučaju, a Jovana ističe da se sa njima nije čula niti će.

- Nismo se čule, ni sa Tamarom ni Majom. Nisu sve starlete iste. Nemam ja protiv Tamare ništa, praštam joj, znam zašto te neke stvari iznosi. Njoj će vreme pokazati sve, ne želim ni da joj stajem na muku, ima ona svoje probleme. Mora da zna da ima granicu, da shvati da ne može svako da se kači sa Jovanom Jeremić. 

Na kraju je priznala da postoji još pretnji, koje su mnogo gore od onoga što joj se sada desilo.

- Ja sam prihvatila da se bavim ovim poslom i da radim škakljive teme. Postoji još jedna vrsta pretnji, ali se nadam da se neće intezivirati, da ne pominjem to, ali se kuva neka druga priča ovih dana, ovo je bezazleno. Svako ko mi bude pretio, ja ću izneti novinarima. Da znaju da se sa mnom ne šale.

 Jeremićeva se krajem jula obratila nadležnima za pomoć i podnela je krivičnu prijavu protiv lica koje joj je slalo preteće poruke prenosi 24sedam

Tada nepoznati muškarac predstavljao se kao čovek iz redova Veljka Belivuka, odnosno Velje Nevolje, a uznemirena voditeljka dala je izjavu i preduzela sve korake sa namerom da zaštiti sebe i svoju porodicu usred drame koja ju je zadesila posle verbalnog okršaja sa starletom Majom Marinković.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR