Glas Javnosti

Halid Muslimović u dugovima do guše, 160.000 evra mora da isplati državi

Estrada
Autor: Glas javnosti

Pevač Halid Muslimović državi Bosni i Hercegovini i poveriteljima duguje 325.000 maraka, odnosno oko 160.000 evra, piše „Skandal“.

Kako se navodi, tako je presudio Okružni sud u Prijedoru koji je okončao prekršajni postupak u diskografskoj kući „Haliks rekords“, koju je vodio poznati pevač. Inače, ranije ove godine pokrenut je prekršajni postupak koji je ubrzo okončan jer preduzeće nije imalo imovinu koja je mogla da se unovči.


„Poverioci nisu bili zainteresovani da uplate predujam za vođenje stečajnog postupka, a bez novca nema uslova da se on vodi, pa je zaključen“, izjavio je izvor za pomenuti medij.

Prema podacima iz suda, najveći poverioci su bili Poreska uprava Republike Srpske, Uprava za indirektno oporezivanje BiH, kao i Elektrodistribucija. U sudu su podsetili da je Zakonom o stečaju propisano da, ako se ispostavi da stečajna masa nije dovoljna za pokriće troškova stečajnog postupka, stečajni sudija mora da zaključi postupak. U diskografskoj kući „Haliks rekords“ Muslimović je snimao svoje pesme i sarađivao s manje poznatim pevačima. Računi su godinama bili blokirani, a najbolje je poslovala 2016, kada je prijavljena dobit od čak 650.000 evra, navodi „Skandal“.

Osim ovoga, Muslimović je na sudu izgubio i spor sa bivšom ljubavnicom Sonjom Bašić, te je dužan da joj isplati 67.000 evra.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR