Glas Javnosti

ESTRADA OGORČENA I BESNA: Otkazan muzički festival 'BBD Nights' u Madlenijanumu, organizator POBEGAO sa novcem 'PREVARENI SMO'

Estrada
Autor: Glas javnosti

Muzički festival "BBD Nights", koji je trebalo da se održi u dvorani pozorišta "Madlenianum", zvanično je otkazan, a organizator je nestao bez traga i glasa.

Više od 60 koncerata trebalo je da bude održano pred publikom od 13. februara do 19. marta, ali to se neće dogoditi.

Posle godinu dana pauze, prema tadašnjim navodima organizatora, to je trebalo da bude prvi pravi muzički festival sa publikom u Beogradu. Najavljeno je da će na festivalu nastupiti Balkanika, Slobodan Trkulja, Jovan Maljoković, Vasil Hadžimanov, Marčelo, Tijana Dapčević, Bojana Stamenov, Tropiko Bend, itd.

Međutim, samo dan pred početak festivala - sve je otkazano. Pevačica Tijana Dapčević govori da je šokirana i da se oseća prevareno.

Foto: Instagram/tijana.dapcevic

- Otkazan je festival, nestao je čovek u akciji. Svi se pitamo gde je, uključujući i ljude koji su radili u organizaciji tog nazovi festivala. Tu je i Bojana Stamenov, Tropiko, Leksington, Bojana Mašović, Bojan Marović, Kal, Bilja Krstić, reper Đus, di-džej Aleksandra Duende, Magla bend, Ivana Peters i mnogi drugi izvođači. Svi smo potpisali ugovore kako Bog nalaže, još pre 20 dana. Taj festival je pomeran već dva puta, zbog mera, i imali smo razumevanja za sve. Sve se menja iz sata u sat, ne samo u Srbiji, nego u celom svetu. Međutim, sada smo prevareni. Prevareni smo i mi, i publika koja je kupovala karte. Na to sam najviše besna, što je publika prevarena. Mi smo oštećeni u smislu da smo jedva čekali nastup i da vidimo malo radosti u celoj ovoj priči, barem neki izlazak na scenu i razmena energije, ali je publika ostala bez novca - rekla je Dapčević.

Kaže da tek treba da priča sa svojim advokatom i da će verovatno pokrenuti pravni postupak zajedno sa ostalim planiranim izvođačima.

Foto: Instagram/tijana.dapcevic

- Svi smo zatečeni. Nisam još uvek pričala sa advokatom. Ne znam da li ću pokrenuti pravni postupak, ali sve ide ka tome. Čovek je nestao bez traga - govori ona.

Reč je o organizatoru Saši Novakoviću, koji je pojedinim javnim ličnostima od ranije poznat kao prevarant. Slična stvar se dogodila i 2010. godine, sa festivalom "Extreme". Portparol festivala Marina Kotevski, u avgustu 2010. godine, saopštila je javnosti da je festival otkazan i da je u šoku, jer je od organizatora, Saše Novakovića, veče pred održavanje festivala dobila jednu jedinu SMS poruku, u kojoj nije bilo objašnjenja zbog čega se festival otkazuje.

Ona je kazala da su svi koji su angažovani oko organizacije događaja, kao i izvođači, zatečeni tom odlukom, kao i da tih dana uopšte nisu mogli da dođu do Novakovića. Sajt agencije "Extreme Advertising" tada nije bio u funkciji, a Novaković je isključio svoj telefon.

 

Slično se dogodilo i sada.

U saopštenju koje su Tijana Dapčević i ostali izvođači sada otkazanog "BBD Nights" festivala objavili na mrežama, navodi se da je Novaković nedostupan i da su sajt i "Fejsbuk" stranica festivala ugašene.

"Od juče je zvanični sajt festivala ugašen, profil na Fejsbuku takođe, a na Instagramu se niko ne oglašava. Glavni i odgovorni čovek festivala, Saša Novaković, misteriozno je nestao, ne javlja se na telefon, niti iko od njegovih saradnika zna šta se dešava. Osećam obavezu da upozorim svoju publiku i poručim da ne kupuju karte dok se situacija ne reši. Šta god bilo, muzika će spasiti svet, a ljudi koji se igraju tuđim vremenom i novcem će, nadam se, odgovarati za to", piše u saopštenju.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR