Glas Javnosti

'DUGO JE KAŠLJAO, ALI NIJE HTEO KOD LEKARA': Zvezda granda otkrila DETALJE O preminulom bubnjaru AMADEUS BENDA

Estrada
Autor: Glas javnosti

Bojan Zlatanović Tokan (45), Bubnjar muzičkog sastava „Amadeus bend“, preminuo je od posledica korona virusa u bolnici „Dr Dragiša Mišović“

Pevač Darko Filipović, koji se sa Tokanom družio više od 30 godina, ne može da dođe sebi zbog gubitka prijatelja, sugrađanina, komšije, kolege...

- Besan sam i ljut, a ne znam koga da krivim - rekao je Darko kroz suze i ispričao sled nesrećnih događaja.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by AMADEUS BAND-OFFICIAL PAGE (@amadeus.band.official)

- Tokan je kašljao dugo, ali nije želeo da ide kod lekara. Sam je, na svoju ruku, pio lekove kod kuće. Rekao sam mu da ode na pregled, da se ne šali, ali on to nije shvatao ozbiljno, kao što je sve u životu shvatao olako i kroz šalu. Bio je najbolji i najduhovitiji čovek koga sam poznavao. Voleo je sve ljude i njega su svi voleli -  kazao je Filipović.

- Kada je konačno odlučio da se javi lekaru, nije bilo mesta u beogradskim bolnicama, pa su ga smestili u Požarevac. Tamo je proveo neko vreme, ali nakon što se situacija pogoršala, prebacili su ga u Beograd, u bolnicu „Dr Dragiša Mišović“. Odmah su ga priključili na kiseonik, ali se stanje veoma brzo pogoršavalo. Temperatura je rasla, sve je teže disao - kazao je Filipović.

- Pre desetak dana su ga priključili na respirator. Doktori su učinili sve, pa i nemoguće. Prema njemu su se ponašali kao prema predsedniku. Sve što je postojalo kao opcija, urađeno je. Otvarali su ga, čistili pluća, ugradili drenove, od lekova su mu dali sve što postoji, a koristi se u borbi protiv korona virusa... Nažalost, nisu uspeli - rekao je Filipović kroz suze.

Njegov najbliži saradnik Aleksandar Stanimirović, poznatiji kao Aca Amadeus, je istakao da je Bojan verovao da će biti dobro.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by AMADEUS BAND-OFFICIAL PAGE (@amadeus.band.official)

- Poslednji put smo se čuli pre oko 9 dana, pre nego što je stavljen na respirator... Kad smo pričali bio je na kiseoniku... Verovao je da će biti okej. Šta se tu desi, niko ne zna. Hvala osoblju i direktoru bolnice Dragiša Mišović, oni su junaci, šta su dali od sebe da ga spasu... - kazao nam je Aca.

- Nije imao nijedan zdravstveni problem. Nije bio pušač, ni alkohol, ništa. Sportista, bre! Biciklom je išao od Beograda do Kragujevca i nazad. Iza sebe je ostavio sina, 6 godina... Tužno jeste, a mi kao muškarci koji smo bili oko njega moramo sve da iznesemo kako treba. Moramo da budemo uz porodicu - zaključio je Stanimirović.

- On će živeti sa nama dok god postoji Amadeus bend. Bio je sa nama od početka, od 1997. godine - dodao je muzičar.

Bojan Zlatanović Tokan rođen je 20.10.1975. u Leskovcu. Svirao je bubnjeve i pevao. Završio je srednju muzičku školu. Jedno vreme je živeo i radio i u Americi. Poslednje godine svog života živeo je u Beogradu. Bio je suprug i otac.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR