Glas Javnosti
posta

Čuveni domaći evergrin BAŠ MI SE NE DA u novom aranžmanu (VIDEO)

Estrada
Autor: Glas javnosti

Poznat po svom bogatom i ekscepcionalnom muzičkom stvaralaštvu, vokalni umetnik Kibi Lubenović nastoji da poveže muziku Balkana sa tradicijom i kulturom drugih zemalja Evrope. On je nedavno je premijerno predstavio domaći evergrin u malo drugačijoj obradi aranžmana i ovim povodom oduševio poštovanu publiku!

Naime, s obzirom na Kibijev dugogodišnji umetnički rad koji je ovenčan brojnim uspesima, priznanjima i gromoglasnim aplauzima iz mnogih evropskih prestonica, apsolutno smo sigurni da njegova nova muzička misija nosi doslednost kvalitetnim muzičkim žanrovima i tekstovima stvaranim na motivima tradicionalne narodne muzike.

Tako je na Kibijevom muzičkom repertoaru zaživela, nova, a zapravo kultna numera "Baš mi se ne da" istaknutog jugoslovenskog kompozitora B. Košanina, ali u obradi aranžmana prilagođenog njegovoj impostaciji raskošnog vokala. Pesma koja je obeležila stvaralaštvo autentičnog Šumadinca Milana Babića, kojem je zavičaj podario dušu i talenat, dakako će potvrditi još jednom muzički put Kibija Lubenovića i samim tim, povezati ga sa slušaocima koji takođe veruju u ljubav, lepotu jednostavnosti i stihove poput ovih koji ulivaju nadu u setna osećanja.

- U određenom momentu muzičkog sazrevanja kada sam shvatio koje pesme izvodim iskreno, iz duše, pesma "Baš mi se ne da" je predstavljala meni ogromnu želju da je snimim i donesem u svojoj interpretaciji. Na moju radost, naišao sam na pozitivne reakcije saradnika, potom slušalaca, a snimio sam je u nešto savremenijem zvuku koji se naginje rok fazonu, naravno ne odstupajući od izvorne forme pesme. Nastojao sam da me u istoj interpretaciji svi instrumenti prate uživo. Uz pomoć profesionalaca i svesrdne podrške, doživeo sam pozitivan ishod, izjavio je Kibi i dodao:

- Trudim se da prenesem slušaocima istinsku emociju i njome se isključivo obraćam publici širom sveta, brišući jezičke barijere jer pesmom prevashodno širim miris ljubavi i slobode, izjavio je na konferenciji za medije Kibi Lubenović koji je ostvario saradnju sa najvećim muzičkim i glumačkim zvezdama na Balkanu.

Glas javnosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR