Glas Javnosti
posta

CECA PRETI TUŽBOM POZNATOM SERIJALU: 'Bavimo se time da je bila VERNA DRUGA LEGIJE I ŠIPTARA'!

Estrada
Autor: Glas javnosti

Srpska folk diva, Svetlana Ceca Ražnatović i njen advokatski tim zapretili su tužbom serijalu "Junaci doba zlog" koji bi uskoro trebalo da se emituje, a tema je njen rad prethodnih decenija ali i kontroverze koje se vezuju za nju.

"Junaci doba zlog" je dokumentarni serijal koji ispituje ličnosti koje se uglavnom vezuju za režim Slobodana Miloševića a koji su i danas glavni akteri domaće političke scene.

Nakon epizode o Miloradu Vučeliću, Ivici Dačiću i Aleksandru Vulinu, na red je došla i Ceca.

Ona je naime preko svog pravnog zastupnika uputila zahtev za neemitovanjem redakciji televizije N1, a potom i Audio i video produkciji JSP.

Ukoliko se emisija, ipak, bude emitovala, odnosno ukoliko se ne postupi po dopisu "Svetlana Ražnatović će biti prinuđena da pokrene odgovarajuće sudske postupke kako bi zaštitila svoj lik i delo".

Direktorka Audio i video produkcije JSP Jovana Polić je navela kao razlog zbog kog se traži da se emisija o Ceci Ražnatović ne emituje to što su dosadašnji "junaci doba zlog" prikazani u negativnom kontekstu. Navodi se i to da Ražnatović nije političar, već estradna umetnica "iza koje stoji višedecenijska karijera i obožavatelji iz regiona", uz dodatak da je pevačica zaštitila žig, lik i delo, te da se ništa u vezi sa njenim likom i delom ne može objavljivati bez njene saglasnosti. 
 
Polić poručuje da se autorski tim emisije "Junaci doba zlog" bavi onim što Svetlana Ceca Ražnatović nije zaštila.


 
- Bavimo se činjenicom da je đuskala po estradnim binama i snimala preskupe spotove, dok su dobrovoljci paravojne jedinice kojom je komandovao njen suprug vršili ratne zločine. Bavimo se činjenicom da je bila verna druga Milorada Ulemeka Legije, Dušana Duće Spasojevića i Mileta Kuma Lukovića, od kojih su neki od nje tražili alibi, a ona pristala, da posvedoči da su u danu atentata na premijera Zorana Đinđića logističari ubistva boravili u njenoj vili - navodi se u saopštenju.
 
Autori emisije se bave i činjenicom da je učestvovala u fudbalskim mahinacijama i preprodajama fudbalera, zbog čega je i osuđena.
 
- Bavimo se činjenicom da su oni koji su se suprotstavljali 'muških srca lomilici' bili premlaćivani, a onda uoči suđenja, volšebno odustajali od gonjenja. Bavimo se činjenicom da moć i uticaj ove 'srpske majke' ne izviru samo iz onog što radi, već i iz moći i uticaja onih sa kojima je radila ili radi: ono što su joj u jednom času bili Šaban, Arkan, Legija ili Šiptar, naknadno Borislav Pelević, Ivica Dačić i Dragan Marković Palma, danas je – Aleksandar Vučić. Bavimo se, konačno činjenicom da se supruga paravojnika sa haške optužnice, i sama sa kriminalnom prošlošću, i posle svega, oseća toliko moćnom da niko nikad nije smeo ili hteo da snimi film ili emisiju o neestradnom životu ove estradne umetnice - ističe se u saopštenju.
 
Polić zaključuje da pritisak neće uroditi plodom i da će emisija biti emitovana u zakazanom terminu. Do sada su kroz "Junake doba zlog" predstavljene karijere i životi Milorada Vučelića, Ivice Dačića, Siniše Malog, Milorada Dodika, Dragana J. Vučićevića, Aleksandra Vulina i Gorana Vesića.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR