Glas Javnosti

BRUKA I SRAMOTA! Boban Rajović veličao ustaše, pokrenuta peticija da mu se zabrani ulazak u Srbiju! (VIDEO)

Estrada
Autor: Glas javnosti

Na društvenim mrežama pokrenuta je peticija da pevaču Bobanu Rajoviću bude zabranjen ulazak u Srbiju .

Razlog je što je osvanuo je snimak sa Rajovićevog nastupa u Hrvatskoj. Tom prilikom pevač se nije libio da udovolji tamošnjoj publici i otpeva pesmu "Sude mi", koju inače peva Miroslav Škoro. Pesma veliča hrvatske generale tokom akcije "Oluja", a ovaj Rajovićev potez naišao je na žustre osude srpske publike.


Pesma je posvećena hrvatskim ratnim osuđenicima koji su učestvovali u vojnopolicijskoj akciji "Oluja", kada su Srbi proterivani sa teritorije Hrvatske i u kojoj je ubijeno oko 1.900 vojnika i civila. Mnogi je tumače kao hvalospev Anti Gotovini, Mladenu Markaču, Slobodanu Praljku i Branimiru Glavašu.

Ipak, Hrvati smatraju da je pesma rodoljubiva i posvećena onima koji su branili svoju zemlju, a stihovi "Sude mi dušmani, moja ljube, al’ ne znaju da je istina voda duboka" dokazuju da nije u pitanju samo rodoljublje već i mržnja prema drugom narodu. Škoro je ovu pesmu nekoliko puta izvodio sa Markom Perkovićem Tompsonom.

Poznato je da je Rajović u Hrvatskoj veoma popularan, kao i da bivša predsednica Kolinda Grabar Kitarović voli da sluša njegove pesme, za šta joj se Boban jednom prilikom javno zahvalio i rekao da bi mu bila čast da peva pred njom.

Na Tviteru su se pojavile prve prozivke poput: "Opa, novi kandidat za zabranu ulaska u Srbiju, Boban Rajović" i "Ćelavi peva ustašku pesmu, a oko njega se otimaju klubovi po Srbiji" i slično.

Ovim povodom pevač se nije oglašavao.

(Glas javnosti/Objektiv)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR