Glas Javnosti
posta

BOŽO VREĆO ODRŽAO KONCERT U BEOGRADU USRED 'KORONA HAOSA': Drugi otkazan pod pritiskom javnosti?! (VIDEO)

Estrada
Autor: Glas Javnosti

Muzičar i umetnik Božo Vrećo, interpretator bosanskohercegovačkog melosa, održao je sinoć prvi od dva koncerta u Kombank dvorani u Beogradu, dok je današnji ipak otkazan.

Vlada Srbije proglasila je trodnevnu žalost zbog smrti patrijarha Irineja, te drugi koncert nije održan, ipak, građani Srbije su ogorčeni što je ovom pevaču dozvoljen koncert, dok je svima u našoj zemlji zabranjeno da slave slavu, odnosno zaprećeno kaznama, a kazne prete čak i onima koji u stanu okupe više od 5 osoba.

Ono što su na društvenim mrežama takođe izneli kao razlog za “uzbunu”, situacije koja je zadesila ceo svet sa korona virusom, je što u svojim nastupima Božo ističe transrodnost muzike, a deklarisao se i kao homoseksualac, a drugi koncert je trebao biti održan na dan smrti patrijarha Irineja.

-Meni je bilo bitno da ne budem muškarac na sceni dok pevam žensku pesmu. Želim da svaka žena oseti tu ženu u meni, a muškarci mušku kompnentu- rekao je on u jednom svom intervjuu.

Iako su neki mediji potpuno podržali ovaj nasput bosanskog izvođača, društvene mreže su brujale.

-U isto vreme kada se ljudima preti da će biti drastično kažnjeni sa 50.000- 150.000 dinara ako slave krsnu slavu i još podstiču da prijavljuju komšije, kada se najvaljuje zabrana Božića, kada je svim domaćim pevačima zabranjeno da nastupaju u dvoranama, klubovima, i kafanama Božo Vrećo drži koncert u Kombank Areni- bio je komentar koji se izdvojio.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR