Glas Javnosti

BOKI 13 UZVRAĆA UDARAC: Podneo 40 krivičnih prijava protiv funkcionera!

Estrada
Autor:

Makedonski šoumen Bojan Jovanovski - Boki 13, koji je pre desetak dana osuđen na devet godine zatvora u aferi “Reket”, danas je podneo 40 krivičnih prijava protiv funkcionera i biznismena iz Severne Makedonije, prenosi portal Plusinfo.

Jovanovski je u saopštenju na osam strana informisao javnost da se krivične prijave, koje je podneo u skopskom Tužilaštvu, odnose na nosioce javnih funkcija, članove njihovih porodica, kao i biznismene.

Kako navodi, oni treba da odgovaraju za zloupotrebu službenog položaja i davanje lažnih iskaza.

Advokat Jovanovskog Sašo Dukovski izjavio je da očekuje da će Tužilaštvo otvoriti predmete po krivičnim prijavama nakon što bude završeno dokumentovanje slučaja.

Za sada još nisu u javnosti poznata imena funkcionera i biznismena protiv kojih je Jovanovski podneo krivične prijave.

On je za vreme sednice sudskog veća, u trenutku kada je bila saopštena presuda u slučaju "Reket", rekao da novac ne traže kod njega, te da je novac kod Zorana i Vice Zaeva.

Jovanovski je pre desetak dana osuđen na devet godine zatvora zbog pranje novca u slučaju “Reket”, dok je bivša šefica Specijalnog tužilaštva u toj zemlji Katica Janeva osuđena na sedam godine zatvora za zloupotrebu službenog položaja.

U aferi “Reket” Jovanovski i Janeva su bili optuženi za reketiranje skopskog biznismena Jordana Kamčeva u iznosu od 1,5 miliona evra u zamenu za oslobađanje od pritvora.

(Izvor: Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR