Glas Javnosti

'BERŠKA' SE OGLASILA NAKON SKANDALA SA ŽENOM LJUBE PERUĆICE: 'Kamera za koju pitate snima isključivo područje blagajne'!

Estrada
Autor: Glas javnosti

Supruga folk pevača Ljube Perućice, Katarina, koja je, kako kaže, doživela neprijatnu situaciju u radnji kompanije Berška, za koju tvrdi da unutar kabina za presvlačenje postoje kamere koje snimaju, podigla je veliku prašinu svojim tvrdnjama, a skandal i dalje ne jevnjava. Sada se, međutim oglasila i kompanija koja tvrdi da postoje kamere ali da samo one na blagajni prave video zapise.

Prema navodima njenog supruga, pevača Ljube Perućice, Katarina se istog momenta kada je primetila da u kabini za presvlačenje postoji kamera, obratila radnicima i menadžeru, međutim oni su tvrdila kako kamera zapravo ne radi.

Perućica je dodao i da je policija obaveštena o svemu, kao i da su nadležni organi potvrdili da kamera radi i snima u vrhunskoj rezoluciji. Pevač je naveo i da su mu se obratili bivši radnici butika koji su ga uveravali da snimke niko ne gleda, osim ako dođe do krađe.

Sa druge strane, zvanično saopštenje iz radnje potpuno je drugačije.

- U našoj kompaniji Bershka radimo na zaštiti zdravlja i sigurnosti naših kupaca i zaposlenih. U tom smislu želimo da naglasimo da kompanija Bershka uopšte i ni pod kojim uslovima ne snima klijente u kabinama za probu. Kamera za koju pitate snima isključivo područje blagajne i to je jedina svrha zbog koje je tamo postavljena. Takođe, imajte na umu da su, po najstrožijim procedurama i zakonima snimci naših video sistema dostupni nadležnim organima - naveli su u odgovoru, prenosi Telegraf.

Ovo nije prvi slučaj da se kompanija našla na udaru mušterija. Naime slična situacija dogodila se i u Švajcarskoj. Nakon ovog skandala odmah su uklonjene kamere koje su tada snimale pod uglom od 360 stepeni.

Video nazdor mora da bude obeležen i da svi znaju da snima


Zlatko Petrović, iz kancelarije Poverenika za informacije od javnog značaja kaže da zakon propisuje uslove pod kojim se video-nadzor može instalirati i služi zaštiti lica i imovine, kao i da se ne mogu postavljati kamere tako da se ugrožava privatnost lica. - Kada postavite video-nadzor, prema zakonu taj prostor mora biti obeležen i obezbeđen na odgovarajući način. Ukoliko mislite da vam je ugrožena privatnost, imate pravo da tražite snimak. Nadzor nad ovom oblašću vrši MUP, a prijavu možete poslati i Povereniku - kaže Petrović za Prva tv.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR