Glas Javnosti

BEKVALAC PODRŽALA ISTOPOLNE ZAJEDNICE: To nije GEJ BRAK već partnerstvo koje nikako nije UGROZILO tradicionalnu porodicu

Estrada
Autor: Glas javnosti

Pop pevačica Nataša Bekvalac stala je na stranu pristalica Zakona o istopolnim zajednicama jer smatra da je to važno kako bi živeli u društvu jednakih u kojem jedna grupa, kao što je LGBT zajednica, ima pravo na dostojanstven život.

Bekvalac kaže da je donošenje zakona o istopolnim zajednicama izuzetno važno, jer, kako navodi, služi da se poboljša obični, svakodnevni zivot LGBT zajednice - pravo na posetu u bolnici, pravo na zajedničku imovinu, pravo na brigu i staranje u teškim trenucima.

- To nije gej brak već partnerstvo, koje je u mnogim zemljama odavno odobreno, pa ni na koji način nije ugrozilo tradicionalnu porodicu i natalitet, što je glavni argument protivnika zakona. Nadam se da svi želimo društvo u kom su svi jednaki i u kom jedna velika grupa ljudi ima pravo na dostojanstven život isto kao svi mi ostali. Što se Crkve tiče, ne bih ulazila u polemiku. I sama sam vernik i verujem u ljubav i dobro u ljudima, verujem da hrišćanstvo podrazumeva prihvatanje i razumevanje bližnjeg svog - kaže pevačica povodom saopštenja koje je Sinod SPC uputio u vezi sa predlogom zakona o istopolnim zajednicama.

Podsetimo, Sinod SPC saopštio je danas da je Predlog zakona o istopolnim zajednicama neprihvatljiv i ocenio da je nedopustivo istopolne zajednice zakonski izjednačavati sa brakom i porodicom, kako je navedeno u tekstu Nacrta zakona.

- Pomenuti predlog zakona za SPC je neprihvatljiv, jer je ogromna većina predloženih odredbi u suprotnosti sa Jevanđeljem Hristovim i sveukupnim iskustvom i praksom Crkve, na kojima je duhovno i moralno utemeljen naš srpski narod, kao i celokupna evropska civilizacija - navodi se u saopštenju.

(Glas javnosti/Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR