Glas Javnosti

BAKA PRASE SASLUŠAN : Dao izjavu u policiji

Estrada
Autor: Glas javnosti

Jutjuber Bogdan Ilić, poznatiji kao Baka Prase, ispitan je danas u policiji u svojstvu građanina zbog sumnje da je, putem interneta, pozivao ljude da ulože novac u kripto-projekat.

Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal (VTK) je povodom saznanja da je Bogdan Ilić putem interneta u određenom vremenskom periodu pozivao zainteresovana lica da investiraju novac u tzv. “kripto-projekat QubitTech”, koji je predstavljao platformu za piramidalno prevarno investiranje u posebne tzv. “blokčejn digitalne tokene”, uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja Odeljenju za VTK SBPOK MUP RS.

Ilić je policijski poziv primio u ponedeljak, 19. septembra, za pristupanje danas, 21. septembra u 10 časova, radi davanja izjave u svojstvu građanina na navedene okolnosti.

Davanje izjave je okončano u 11 časova nakon čega je Bogdan Ilić napustio prostorije MUP prenosi Nova.rs


Ni jedna dodatna mera obezbeđenja prisustva nije primenjena prema navedenom licu s obzirom da se pozivu odazvao bez zadrške. O daljim javnotužilačkim odlukama u vezi ovog predmeta koji je u nadležnosti Posebnog tužilaštva za VTK, javnost će biti blagovremeno obaveštena.

Nova.rs podseća da se poznati jutjuber nedeljama unazad nalazi u žiži javnosti. Naime, on vodi rat na internetu s vlasnikom televizije „Pink“ Željkom Mitrovićem. Ilić je u svom jednom obraćanju istakao da je od svih optužbi koje je Mitrović izrekao na njegov račun tačno jedino ovo zbog čega je saslušan.

On je istakao da nije znao da je reč o prevari, i da je to objavio na svojim društvenim mrežama po preporuci drugih ljudi.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR