Glas Javnosti

Supruga Slobe Radanović deli svoje iskustvo sa autizmom: Otkrila kako leči sina

Estrada
Autor: Glas javnosti

Jelena Radanović, supruga folkera Slobe Radanovića, juče je na Instagramu podelila sa javnošću kako se već godinama kao majka bori sa autizmom, bolešću od koje boluje njen mlađi sin iz prvog braka, Naum, a zatim je svojim odgovorima na pitanja pratilaca nastavila da deli savete svim roditeljima.

Brojni fanovi poznatog para izrazili su zabrinutost i pitali je kako se dečak bori sa bolešću, a Jelena je rešila da putem Instagram profila odgovori na sva pitanja koja zanimaju njene pratioce.

Jedno od pitanja za Jelenu bilo je i: "Kako se leči autizam?", ona je naravno odgovorila iz svog iskustva, kao majka čije dete boluje od autizma, i kao majka koja je probala gotovo sve načine kako bi pomogla sinu.


- Defektološki tretmani i čišćenje organizma... Potrebno je izbaciti sve patogene iz organizma - napisala je Jelena.

Sledeće pitanje upućeno Jeleni je bilo o iskustvu i metodama lečenja autizma, pratioce je zanimalo koji tretman najviše pomaže i daje najbolji rezultat.

- To je pitanje na koje nemam odgovor... Radili smo sve moguće detokse i protokole, razne alternativne tretmane, transplataciju matičnih ćelija. Uvek više stavri istovremeno. On je generalno bolje, od svega što smo radili očekivala sam 5% samo, smatrajući da će ukupan rezultat da bude zadovoljavajuć, čarobna pilula ne postoji....

Jelenu su piali i koji je bio prvi znak autizma koji se primetio kod njenog naslednika Nauma.

- Stereotipni pokreti, pa sve redom...

Podsetimo, Jelena je juče sa svojim pratiocima podelila svoja iskustva o borbi njenog sina sa autizmom, a otkrila je i da je Naum počeo da govori tek sa pet godina, ali ne tečno i razgovetno i da su najveći problem imali tokom njegove druge i treće godine.


- Naum je počeo da govori sa pet godina i to uglavnom za svoje potrebe. Govor je štur, ali se smatra verbalnim autizmom. Do druge godine je sve radio, a onda se samo ugasio. Sa tri godine je bio ugašen. Bio je kao telo iz kog je neko isisao dušu. Radio je sve što ne treba da rade zdrava deca, a nije radio apsolutno ništa što bi trebalo da radi zdravo dete. Radili smo sve moguće detokse i protokole, razne alternativne tretmane, transplataciju matičnih ćelija... Uvek više stvari istovremeno. Od svega što smo radili očekivala sam pet posto samo, smatrajući da će ukupan rezultat da bude zadovoljavajući, ali čarobna pilula ne postoji - napisala je Jelena.

Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR