Glas Javnosti

Šta su završile poznate ličnosti

Estrada
Autor: Glas javnosti

Mnoge poznate ličnosti danas iza sebe imaju uspešne karijere u javnom svetu, međutim njihovo primarno obrazovanje nije upućivalo na to da će oni promeniti svoje profesije.

Veliki broj njih završio je prava, ekonomiju i druge fakultete, a danas se bave potpuno drugačijim poslom. Neki su svoj put našli u glumi, neki u pevanje, dok je nekima ceo život podređen voditeljstvu i novinarskom poslu prenosi nportal

DI DŽEJ KRMAK NAJOBRAZOVANIJI, ZAVRŠIO TRI FAKULTETA


Goran Žižak, poznatiji kao Di DŽej Krmak jedna je od najobrazovanijih ličnosti sa domaćih prostora, ima čak tri završena fakuleteta: Pravni, Filozofski i Pravoslavni bogoslovski. Pre toga je uspešno završio osnovnu i srednju školu, međutim u javnosti nikada nije pričao o svojim diplomama. Iako su mediji stalno govore o tome da je jedan od najobrazovanijih sa domaće scene, on to nikada nije ni demantovao ni potvrdio. Danas se uspešno bavi muzičkom karijerom, a svojim interesantnim izgledom privlači pažnju javnosti. Kosa ofarbana u nekoliko boja, svakako je njegov zaštitni znak za muzičku karijeru.


Neda Ukraden jedna je od retkih pevačica sa domaće estrade koja se može pohvaliti da je završila dva državna fakulteta - engleski jezik i književnost i pravni u Sarajevu. Rano je počela profesionalno da se bavi muzikom, sa 17 godina snimila je prve pesme i postala slavna u celoj bivšoj Jugoslaviji. Iako je imala blistavu karijeru, nije odustajala od obrazovanja. Najpre je upisala studije engleskog jezika, koje je u roku završila i bila jedan od najboljih studenata.- - Kad je došlo vreme da upišem fakultet, bila sam u strašnoj dilemi. Htela sam da upišem pravo, a moji su želeli da studiram medicinu. Međutim, moje društvo je upisalo jezike, pa sam ja zbog njih odlučila da upišem engleski, a s druge strane, bila sam oduševljena anglosaksonskom književnošću, pesmama, piscima, Šekspirom pogotovo. Otac mi je govorio: „Ti ćeš po podne i uveče da budeš pevačica, a šta ćeš da radiš pre podne? Od čega ćeš da živiš?“ Bili su razočarani što nisam učila za lekara, pogotovo moja baka, koja mi je govorila: „Šta će ti engleski, možeš da odeš u Englesku i tako naučiš jezik, a ne da studiraš“ – ispričala je svojevremeno Neda.

Čola diplomirani ekonomista DIPLOMIRANI EKONOMISTA


Jedna od najvećih zvezda na ovim prostorima, Zdravko Čolić, završio je Ekonomski fakultet u Sarajevu. Tada mladog Čolića, zapazio je Kornelije Kovač koji je poželeo da bude član „Korni grupe“ umesto Dade Topića. Uprkos tome što je bio na prvoj godini Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, došao je u Beograd i u grupi se zadržao šest meseci. Snimili su tri pesme: „Gospa Mica gazdarica“, „Kukavica“ i „Pogledaj u nebo“. Nakon toga se vratio u rodni grad i nastavio da studira. Da bi roditeljima ispunio želju, postao je diplomirani ekonomista. Čola je kao mali išao i u muzičku školu i učio da svira gitaru.

Mirka Vasiljević završila  KOMUNIKOLOGIJU, ali je gluma njen život


Glumica Mirka Vasiljević postala je zvezda kao tinejdžerka zbog glavne uloge u filmu “Mi nismo anđeli” gde je rame uz rame igrala sa Nikolom Kojom. Međutim ona nije završila glumu.Simpatije šire javnosti Mirki su doneli i buduće glumačke angažmane. Za ulogu simpatične Janje u sitkomu “LJubav , navika i panika” dok se emitovala, na Mirkinu adresu pljuštale su samo pohvale. Iako nije završila glumu, Mirka školu nije zapostavila pa je upisala komunikologiju na privatnom fakultetu. Shodno obavezama oko troje dece koje je rodila do 25 godine života kao najveća ljubav fudbalera Vujadina Savića, Mirkino sticanje univerzitetske diplome se odužilo. Uporedo sa svim, Mirka je aktivna u pozorištu, gde je posebno uspešna u komadima za najmlađe.

JEDVA ZAVRŠILI SREDNJU I OSNOVNU

Najveći broj pevača sa domaće estrade su završili samo srednju školu, a među njima su pevačica Buba Miranović je po zanimanju babica, Indira Radić medicinska sestra, Halid Muslimović je metalo-strugar, dok je pevačica Vera Matović završila učiteljsku školu. Da im je pevačka karijera bila prioritet dokaz su i pevačica Dara Bubamara, Ljuba Aličić, Era Ojdanić, Zorica Marković, Zlata Petrović koji imaju završenu samo osnovnu školu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR