Glas Javnosti

5 najboljih saveta za dužu i jaču kosu

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Ukoliko želite dugu i zdravu kosu potrebno je da se pridržavate nekoliko jednostavnih saveta.

Održavajte svoju dugu kosu  jačom i lepom.  Evo 5 saveta DSCENE-ovih Beauty urednika:   

   

  1. Uzmite prave vitamine

Ako primećujete tanke dlake, preporučujemo vam uzimanje vitamina. Vitamini su važan deo našeg celokupnog zdravlja, pa nije iznenađenje da doprinose lepoti vaše kose. Rast i snagu podržavaju vitamini A, B-vitamin i vitamin C. Ne dobijamo uvek dovoljno ovih esencijalnih vitamina u svakodnevnoj ishrani. Suplementi su jednostavan način da osigurate da vaša kosa dobije  hranljive  materije koje su joj potrebne za rast i zdravlje!

 

    1. Nemojte odustajati od kofeina

    Verovatno vam ne trebamo davati još jedan razlog da započnete dan uz šoljicu kafe, ali evo još jednog razloga! Nekoliko studija je pokazalo da kofein podstiče  rast kose. Kofein potiskuje hormon DHT koji može oštetiti folikule. Kofein možete dobiti iz šoljice kafe ili proizvoda koji su prožeti kofeinom kao npr: čokolada ili kakao (100% crna čokolada sadrži oko 240 mg kofeina), kola orasi, zeleni i crni čajevi, guarana.

    1. Izbegavajte tretiranje toplotom

    Nije tajna da je mnogo toplote štetno za kosu. Ako vam je prioritet dugoročno zdravlje vaših raskošnih pramenova, preporučujemo da ograničite temperaturu koju koristite za sušenje i oblikovanje. Mnogi proizvodi mogu zaštititi vašu kosu od oštećenja toplotom. Nanesite ih pre upotrebe bilo kakvih toplotnih alata kao što su pegla za kosu  ili uvijače. Možete pitati  frizera, čak i da on nanesete neki preparat pre feniranja. Bilo bi dobro da možete odvojiti dan bez fena I pegle.  Vašoj kosi će prijati  odmor.



    1. Budite nežni nakon pranja

    Vaša kosa je najjača kada je suva, a najslabija kada je mokra. Ne napadajte u najslabijem trenutku! Kada izađete ispod tuša, možda ćete biti u iskušenju da ispravite sva  zapetljanja. Međutim, ovo nije dobra ideja. Češljanja može oštetiti vašu kosu.Umesto toga, budite nežni kada je kosa mokra. Najbolje je češljati kosu pre pranja. Ako se razmrsi pre pranja, nakon pranja će ostati vrlo malo zapetljana! Možete koristiti češalj sa širokim zupcima da uklonite sve preostale zamršene pramenove. Izbegavajte intenzivno sušenje peškirom, a po mogućnosti osušite na vazduhu.

    1. Ošišajte kosu

     Ovo može izgledati suprotno od onoga što želite za dužu kosu, ali saslušajte nas. Kada vam kosa raste i raste bez skračivanja, na kraju ćete imati ispucale krajeve. Ti ispucali krajevi će nastaviti da rastu, ali tanji i slabiji. Za zdravu, snažnu kosu koja izgleda jednako lepo kao što se čini, stručnjaci scissortec.com preporučuju šišanje svakih 10 do 12 nedelja.

                           

    Zaključak

    Ako želite dužu i jaču kosu, potrebna vam je da bude zdrava – to je ono što je čini lijepom. Dobro pazite na svoje vlasi i jedva ćete prepoznati svoju kosu nakon nekoliko mjeseci.

    Konzumiranjem pravih vitamina, nežnim češljanjem  bez čestih  feniranja, i redovnim šišanjem, možete dobiti najbolju kosu koju ste ikada imali!

    BONUS VIDEO


    SKINI APLIKACIJU

    glas javnosti android
    glas javnosti IOS
    

    POVEZANE VESTI


    

    KOMENTAR