Glas Javnosti

Otkriveni revolucionarni trikovi za borbu protiv leda u zamrzivaču

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Kako bi se sprečilo nakupljanje leda, važno je redovno čistiti zamrzivač i pravilno čuvati hranu.

Formiranje leda u zamrzivaču može biti veliki problem u domaćinstvima, ali postoji nekoliko efikasnih metoda za sprečavanje ovog uobičajenog problema. Metoda korišćenja suncokretovog ulja za sprečavanje leda, koju ste spomenuli, je samo jedan od mnogih trikova koji mogu pomoći.

Kako bi se sprečilo nakupljanje leda, važno je redovno čistiti zamrzivač i pravilno čuvati hranu. Hrana koja se stavlja u zamrzivač treba da bude na sobnoj temperaturi kako bi se izbeglo oslobađanje toplog vazduha unutar zamrzivača. Takođe, hrana bi trebalo da bude čuvana u posudama ili kesama koje su pogodne za zamrzavanje, pri čemu je potrebno iz kesica izbaciti što više vazduha pre zatvaranja. Osim toga, vrata zamrzivača treba držati zatvorena koliko god je to moguće kako bi se sprečilo ulazak toplog vazduha koji može doprineti formiranju leda.


Jedna zanimljiva metoda koja se takođe preporučuje je korišćenje spreja za kuvanje bez mirisa kako bi se sprečilo lepljenje leda za zidove zamrzivača. Sprej treba naneti na zidove zamrzivača, ostaviti nekoliko minuta, a zatim obrisati mikrofiber peškirom. Ova metoda funkcioniše na principu da se voda i ulje ne mešaju, pa tako sprečava lepljenje leda za zidove.

Pored ovih metoda, preporučuje se i redovna provera i podešavanje temperature zamrzivača. Idealna temperatura za zamrzivač je 0 stepeni Farenhajta (oko -18 stepeni Celzijusa). Pravilno podešavanje temperature može sprečiti nepotrebno nakupljanje leda i osigurati da hrana ostane zamrznuta do trenutka kada je potrebno da se koristi​.


Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR