Glas Javnosti

KADA DETE IMA PROBLEM SA RUKOPISOM ŠTA JE REŠENJE : Evo par saveta kako da mu se pomogne

Obrazovanje
Autor: Glas javnosti

Loš rukopis kod deteta je "bolna tačka" mnogih roditelja. Iako rukopis retko utiče na akademski uspeh deteta, učitelju i nastavniku čitanje nekih dečijih radova predstavlja borbu.

1. Kako dete sedi?

Veoma je važno obratiti pažnju na to kako dete sedi kada radi domaći zadatak. Neki bi mogli reći da sedenje ne utiče na rukopis, ali ovo funkcioniše samo kod odraslih koji podignu ruku i nikakve spoljne poteškoće ne utiču na rukopis. Kod dece je sve drugačije - rukopis se može formirati i do 25 godina, pa stoga u fazi kada dete treba da savlada veštinu pisanja u pristojnom obliku, ispravite ga ako vidite da kada radi domaći, sedi pogrbljeno. ili u pozi, koja je potpuno nepodesna za udobno pisanje.

2. Da li dete žuri?

Mnogi roditelji - posebno oni uznemireni - pokušavaju da nateraju dete da radi po određenom rasporedu. U ovoj situaciji, dete se trudi da ima vremena da uradi što je više moguće, pa stoga žuri da brzo završi sve zadatke, isto važi i za pisanje. Kako da nauči da pravilno piše slova i drži olovku ako je njegov mozak podešen na brzinu, a ne na kvalitet? Pokušajte da ga motivišete da uspori i uživa u onome što radi, pišite zajedno. Važno je da u učenju sa detetom nema stresa, jer će to uzrokovati da dete želi da se izmestii pobegne, da što pre završi. Učinite ove trenutke prijatnim i zabavnim, tako ćete podstaći dete da ne brza i da sa uživanjem vežba rukopis.

3. Crtajte po tačkama

Jednostavna vežba iz našeg detinjstva, ali ko bi pomislio da je toliko korisna? Uz pomoć crtanja po tačkama dete uči da crta linije i da se koncentriše. Da biste olakšali svom učeniku, možete mu ponuditi vežbu sa isprekidanim linijama, čim dete počne da crta savršene linije, možete da pređete na tačke – pokušajte i rezultat će šokirati i vas, ai nastavnika posle mesec dana aktivnog vežbanja.

Glas javnosti/Yumama

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR